Sorin Oprescu: "Nu sunt eu de vină că tramvaiele au făcut accident. A fost pur și simplu o greşeală umană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu a câştigat detaşat cu 54,79%
Sorin Oprescu a câştigat detaşat cu 54,79%

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, invitat în această seară la emisiunea Sinteza zilei, a vorbit despre finala Europa League de aseară, dar și despre accidentul de astăzi, când trei tramvaie s-au ciocnit în București și 92 de personane au fost rănite.

Organizarea finalei Europa League a fost un eveniment organizat în cel mai mic detaliu de Primăria Capitalei. Sorin Oprescu a vrut să le arate tuturor că România are cu ce se mândri și poate găzdui un eveniment de o asemenea anvergură.

La meciul de aseară au participat mai multe persoane celebre, atât din lumea sportului cât și politicieni sau artiști.

"Au încăput toţi pe stadion, şi noul, şi vechiul Guvern. Au fost şi o serie întreagă de vârfuri ale sportului românesc, pentru un singur lucru...am dorit să le arăt că se poate", a declarat Sorin Oprescu

"Prinţul Felipe era încântat, mi-a strâns mâna şi m-a felicitat", a adăugat Primarul Capitalei.

Emoțiile au fost mari pentru edilul Capitalei care și-a dorit ca totul să se desfășoare corect. Motiv pentru care a făcut mai multe repetiții pentru a se asigura că totul este în ordine.

"Evenimentul a fost prezentat ca un eveniment cu un grad de risc ridicat. Chiar am încercat rezistenţa stadionului în nenumărate rânduri, tot am avut emoţii. Şi la organizare am avut mari emoţii, dar alături de oamenii care s-au ocupat de toate problemele, Poliţia, cei care s-au ocupat de FunZone-uri, RATB-ul, organizatorii, a ieşit totul bine", a spus Oprescu.

România a avut de câștigat în urma acestui eveniment. Patronii de localuri din Centrul Vechi au avut câștiguri de două, trei ori mai mari decât în mod obișnut, taximetriștii la fel. În plus, România a câștigat aprecierea internațională fiind lăudată pentru organizarea impecabilă.

"Rapoartele vorbeau de 28 de milioane de euro aduse în România de acest eveniment.
Am vrut să arătam că suntem la fel de civilizaţi, că ne iubim la fel de mult ţara ca şi ei", a mai spus Primarul Capitalei.

Pentru Sorin Oprescu, faptul că a reușit să organizeze această finală, fără să aibă loc incidente grave a fost o mulțumire maximă.

"Sfârşitul meciului m-a impresionat cel mai tare. Când am văzut că toate au mers bine şi 55,000 de oameni eu aplaudat, mi-a crescut inima".

Primarul a vorbit și despre absența Președintelui României de la meci.

"Domnul Băsescu a fost invitat oficial, conform protocolului, dar nu a venit. Probabil că e supărat pe schimbarea Guvernului şi de asta nu a vrut să vină", a precizat Sorin Oprescu.

Cât despre accidentul de astăzi, când trei tramvaie s-au ciocnit și 92 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, Oprescu spune că a fost o greșeală umană.

"Nu sunt eu de vină că tramvaiele au făcut accident. A fost pur și simplu o greşeală umană. Noi nu avem bani să cumpărăm un tramvai cu 2 milioane jumate. Acum nu mai este nimeni în stare gravă"

"Primul lucru care l-am cerut la pasaje a fost să îmi aşeze lumina cum trebuie. Sunt şi eu şofer şi ştiu cum e să conduci şi să nu ai vizibilitate bună. RATB-ul va trebui să plătească daune celor răniţi în accident, a mai spus Primarul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite