Sondaj CURS: Mircea Geoană, văzut preşedinte de 43% dintre social-democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Social-democraţii vor decide sâmbătă dacă mai merg pe mâna lui Geoană
Social-democraţii vor decide sâmbătă dacă mai merg pe mâna lui Geoană

Potrivit unui sondaj CURS, preşedintele PSD Mircea Geoană este considerat favorit la alegerile pentru şefia partidului, el cumulând 43% din opţiunile simpatizanţilor social-democraţi chestionaţi.

Pe locul al doilea se situează preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, cu 28% din opţiunile votanţilor social-democraţi şi 21% din cele ale întregului eşantion, urmat de vicepreşedintele Cristian Diaconescu 10% din opţiunile votanţilor PSD şi 15% din cele ale tuturor intervievaţilor.

Vicepreşedintele Victor Ponta ar primi 8% din opţiunile votanţilor PSD şi 13% din cele ale eşantionului de respondenţi.

Miron Mitrea
e văzut ca preşedinte al PSD de 3% din pesedişti şi de 3% din restul repondenţilor, iar Liviu Dragnea e cotat cu cele mai puţine şanse- 2%, atât din partea votanţilor PSD, cât şi din partea celeilalte categorii.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Românei, atât PD-L cât şi PSD ar obţine 35% din opţiuni, PNL - 18%, UDMR - 5%, PRM - 3%, PNG-CD - 2%, alte formaţiuni - 2%.

Sondajul a fost realizat de CURS pentru Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID) şi al cărui beneficiar ultim ar fi de fapt PSD, potrivit unor surse din partid.

Sondajul a fost realizat între 4-14 februarie 2010  pe un eşantion de 3000 de persoane cu vârste de la 18 ani în sus din mediul urban şi rural. Sondajul a măsurat atât opţiunile votanţilor PSD, cât şi ale restului cetăţenilor participanţi la cercetarea sociologică. Interviurile au fost realizate faţă în faţă la domiciliul cetăţenilor, folosind un chestionar elaborat de experţi CURS şi ai IPID. 

Cifrele ar putea arăta totuşi altfel în acest moment pentru că sondajul a fost realizat înainte de anunţul de luni al lui Adrian Năstase că nu va mai candida.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite