Sondaj IMAS: PD solist, UDMR sub prag

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, 42% din români ar aplica ştampila de vot în chenarul PD, relevă Barometrul Opiniei Politice pe luna august, realizat de IMAS. Pe locurile doi şi

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, 42% din români ar aplica ştampila de vot în chenarul PD, relevă Barometrul Opiniei Politice pe luna august, realizat de IMAS. Pe locurile doi şi trei în opţiunile electoratului se situează social-democraţii şi liberalii, cu 17%, respectiv 12%. Partidul Noua Generaţie, condus de Gigi Becali, ar obţine 13% din voturi, iar PRM, cinci la sută. Dintre actualele partide parlamentare, UDMR (4%), PLD (3%), PIN (2%) şi PC (1%) ar părăsi primul eşalon politic, nereuşind să depăşească pragul de cinci la sută pentru accederea în Legislativ.


Potrivit rezultatelor sondajului IMAS, care are o marjă de eroare de +/-2,8%, preşedintele Traian Băsescu se bucură de încrederea a 54% din cetăţeni, fiind urmat la mare distanţă de Gigi Becali, cu 37%. După liderul PNG, românii investesc încredere în Theodor Stolojan (28%), Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu (20%), Emil Boc (17%) şi Corneliu Vadim Tudor (15%).

În ceea ce priveşte starea de spirit generală a populaţiei, 50% din conaţionali cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită, în vreme ce 44% consideră că ne îndreptăm spre o situaţie mai bună. Guvernul în funcţiune conduce ţara la fel ca şi precedentul, în opinia a 37% din români, doar 28% apreciind că echipa de la Palatul Victoria îşi face treaba mai bine. (George Rădulescu)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite