Soluţia Puterii: „Emil Boc – trei în unu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc (foto) a rămas, după alegerile interne de la sfârşitul săptămânii trecute, cu toate cele trei „fotolii": preşedinţia partidului, şefia Guvernului şi cea a Ministerului Muncii.

Deşi, după câştigarea luptei cu Vasile Blaga pentru preşedinţia PDL, chiar şi cei care l-au susţinut vorbeau despre oportunitatea schimbării sale de la Palatul Victoria, scenariul fiind abandonat pe parcurs.

„Instituţia delegării", de bază

Chestionat în legătură cu posibilitatea de a se retrage de la conducerea Guvernului, Boc a refuzat să precizeze concret dacă ar putea lua o astfel de decizie, declarând că nu doreşte să intre în „jocul presei" pe această temă, dar şi că un partid poate fi condus şi prin delegare de atribuţii. „România are acum un guvern, iar acesta are un prim-ministru şi ne comportăm ca atare. Nu intru în jocul presei pe această temă. Este mult de muncit în partid, dar un partid se conduce şi prin instituţia delegării", a spus Boc la postul public de televiziune.

„Pe poziţie" rămâne Boc şi la Ministerul Muncii, pentru care democrat-liberalii promiseseră că vor găsi un ministru, imediat după finalizarea scrutinului intern. La finalul primei şedinţe a noului Birou Permanent Naţional (BPN), desfăşurată luni seară, democrat-liberalii au ridicat însă din umeri, susţinând că problema de la Ministerul Muncii nu a fost tranşată şi că ar putea aştepta finalizarea perioadei de 45 de zile, care este termenul maxim cât poate dura un interimat potrivit Constituţiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite