"Soluţia imorală" vine în fruntea guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

orice demnitate publică în afara celei de senator. Dan Voiculescu a fondat Partidul Umanist din România, precursorul PC, în anul 1992, reuşind să-şi promoveze formaţiunea în Legislativ la

orice demnitate publică în afara celei de senator. Dan Voiculescu a fondat Partidul Umanist din România, precursorul PC, în anul 1992, reuşind să-şi promoveze formaţiunea în Legislativ la scrutinul din 2000. Liderul conservatorilor este profesor universitar la disciplina "Competiţie şi competitivitate", dar şi un prosper om de afaceri. Singurele propuneri pentru fotoliul de vicepremier au fost Dan Voiculescu şi Maria Grapini - susţinută la vot chiar de Voiculescu. Preşedintele conservatorilor a primit nouă voturi "pentru", înregistrându-se doar abţinerea generalului Mircea Chelaru. El şi-a motivat gestul prin aceea că Dan Voiculescu "este omul lucrului bine făcut". "Nu ştiu cum s-ar împăca rigoarea domnului Voiculescu cu un guvern care nu a lucrat întotdeauna eficient. Au fost inadvertenţe, degringoladă şi uneori doar acţiuni de imagine. Nu vroiam să-l substituie pe domnul Copos şi să ajungă la acelaşi rezultat", ne-a declarat Mircea Chelaru. Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a explicat opţiunea Biroului Politic prin prisma experienţei politico-economice a lui Voiculescu şi a personalităţii sale puternice. George Copos i-a înaintat demisia premierului Tăriceanu la 1 iunie, afirmând că, după un an şi jumătate de guvernare, formaţiunea sa nu şi-a putut promova priorităţile legislative - protecţia microîntreprinderilor, reducerea TVA la alimentele de bază, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit.

PD şi PNL au păreri diferite
Reprezentanţii liberalilor şi democraţilor privesc venirea lui Dan Voiculescu în guvern din perspective diferite. Primii nu sunt încântaţi de ideea restructurării Cabinetului Tăriceanu, în vreme ce ultimii ar elimina rapid din schema guvernului posturile de vicepremieri şi ar reduce ministerele la 15. "E bine că înlocuitorul lui George Copos este un experimentat om de afaceri şi că are o viziune pragmatică asupra economiei. Prin colaborarea cu noi sper să continue ceea ce a început domnul Copos şi să avem, în sfârşit, o lege a investiţiilor în România", ne-a spus senatorul PNL Varujan Vosganian. În schimb, deputatul PD Daniel Buda apreciază că partidul său mai bine s-ar abţine să comenteze decizia conservatorilor, întrucât Dan Voiculescu "nu este o persoană care să nu fi fost controversată". "Totuşi, respectăm hotărârea PC, deoarece vine de la un partener de guvernare. Sperăm ca aceasta să conducă la responsabilizarea partidului, pentru că nu o dată am avut probleme de ordin legislativ cu ei", a încheiat Daniel Buda.

"Nu sunt politician. La noi, politicianul este un om fără meserie, care încearcă, pe seama demagogiei politice, să se căpătuiască."
"Eu nu am de gând să particip la prezidenţiale, să intru în parlament sau să obţin o funcţie în Executiv. Cea mai bună dovadă este că nu am candidat, deşi nu ar fi fost nicio problemă să obţin un loc de senator. Dar eu nu vreau să fiu unul dintre cei care promit şi nu fac sau promit una şi fac alta. şi atunci, prefer să mă exprim cât mai puţin cu putinţă."
Dan Voiculescu
21 august 2002

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite