Solia Putere+Opozitie s-a intors de la Bruxelles cu coada intre picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hrebenciuc se declara mirat de amendamentul baronesei Nicholson Liderul grupului PSD de la Camera Deputatilor si totodata presedinte al Comisiei pentru integrare europeana a declarat ca este mirat ca

Hrebenciuc se declara mirat de amendamentul baronesei Nicholson
Liderul grupului PSD de la Camera Deputatilor si totodata presedinte al Comisiei pentru integrare europeana a declarat ca este mirat ca raportorul pentru Romania, Emma Nicholson, a depus un amendament la propriul raport. "Ma mira acest lucru, ca a inaintat un amendament la numai doua saptamani dupa ce a depus raportul", a spus Viorel Hrebenciuc. Liderul PSD a afirmat ca lobby-ul pe care o serie de parlamentari romani l-au facut la Parlamentul European va da rezultate. "Amendamentele depuse la raportul pentru Romania nu vor fi adoptate", a afirmat Viorel Hrebenciuc. El a mai adaugat ca n-a stiut ca Romania a facut adoptii internationale dupa ce se angajase printr-un moratoriu ca stopeaza acest gen de adoptii.
Tariceanu a facut lobby pentru Romania, nu pentru PSD
Calin Popescu-Tariceanu a negat, ieri, ca vizita sa si a colegului sau, liberalul Vlad Popa, la Bruxelles, alaturi de Viorel Hrebenciuc (PSD) si Gyorgy Frunda (UDMR), a fost un gest de simpatie fata de partidul de guvernamant. "Insinuarea ca ne-am dus acolo ca sa ajutam PSD este ridicola. (...) Nu ne-am dus sa sustinem Guvernul, ci interesul Romaniei", a declarat, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PNL. Intrebat cum a ajuns tehnic la Bruxelles, Tariceanu a raspuns iritat: "Cu avionul". Dupa care a explicat ca, desi a fost vorba de o actiune parlamentara, a platit costurile deplasarii din bani proprii. Calin Popescu-Tariceanu a povestit ca s-a vazut la Bruxelles atat cu baroana Nicholson, cat si cu liderul grupului liberal din Parlamentul European, Graham Watson. Fiecare dintre cei trei membri ai delegatiei romane a avut propriile intalniri, dar unele au fost comune, a adaugat Tariceanu, care a sustinut ca exista o reala ingrijorare la Bruxelles in legatura cu posibilitatea ca Romania sa finalizeze negocierile de aderare la UE in 2004.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite