Socru contra noră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul uninominal a dat naştere unei situaţii cel puţin stânjenitoare la Iaşi, într-o familie de candidaţi liberali. Cei doi spun că nu se vor certa, ci se vor aşeza la masa negocierilor. Deputatul Traian Dobre şi nora acestuia Cristina Dobre îşi dispută mandatul pe care liberalii “l-au prins” la redistribuirea voturilor pentru Camera Deputaţilor.

Problema a apărut în momentul în care Biroul Electoral Judeţean Iaşi a decis, în urmă cu două zile, să acorde cel de-al treilea loc de deputat obţinut de PNL în judeţul Iaşi medicului Cristina Dobre, director al Spitalului de Recuperare Iaşi.

Candidată într-un colegiu din municipiu, nora deputatului a ieşit abia pe locul trei în lupta directă, cu 1.952 de voturi, reprezentând 13,54% din opţiunile electoratului. Spre comparaţie, Traian Dobre, parlamentar din 1996, a ieşit pe locul doi într-un colegiu din judeţ, obţinând 4.857 de voturi, adică 29,28% din numărul celor total exprimate.

Decizia BEJ a venit ca o lovitură de ciocan pentru Traian Dobre, un deputat contestat pentru activitate slabă din Parlament. “BEJ a încurcat borcanele. În mod normal, trebuia să rămân eu. Voi face contestaţie. Ea (Cristina Dobre - n.r.) nu are nicio vină. O iubesc la fel de mult ca pe băieţii mei. Dar avem o lege care trebuie respectată”, a declarat Dobre imediat după decizia oficială.

Ieri-dimineaţă deputatul a mers la Biroul Electoral, dar nu a mai depus contestaţie. “Domnul Dobre a venit însoţit de avocat. I-am explicat care a fost procedura, iar în cele din urmă a înţeles”, a precizat Marian Grigoraş, purtător de cuvânt al BEJ Iaşi.

Ulterior, Dobre a negat că ar fi intenţionat să depună contestaţie. “Soarta ne-a dat că dacă eu sunt să nu fie ea sau dacă eu nu sunt să fie ea. E tânără, frumoasă, de perspectivă, dacă eu o sprijin la început o să-şi ia zborul foarte bine”, a mai spus politicianul.

Fiul nu comentează

Nora deputatului susţine, la rândul ei, că disputa a fost întreţinută artificial de media.

„El nu intenţiona să mă conteste pe mine, ci pe Luminiţa Iordache. Acest vot a fost un exerciţiu. Era clar că o să nască întrebări. El a înţeles într-un fel, Biroul Electoral Judeţean în alt fel. Am discutat foarte puţin cu el pe această temă, însă o să avem tot timpul de pe lume în weekend. Noi nu ne certăm”, a precizat zâmbind viitorul deputat.

Soţul Cristinei a fost zgârcit la vorbă şi a preferat să nu comenteze situaţia din familie. “Nu eu am candidat, nu sunt om politic, nu mă întrebaţi pe mine”, a declarat Cătălin Dobre, fiu şi soţ în această situaţie. 

image

În mod normal, trebuia să rămân eu. Ea nu are nicio vină. O iubesc la fel de mult ca pe băieţii mei, dar avem o lege care trebuie respectată.

image
image


Traian Dobre, candidat

image

El a înţeles într-un fel, BEJ în alt fel. Am discutat puţin pe această temă, însă avem tot timpul de pe lume în weekend. Noi nu ne certăm.

image
image


Cristina Dobre, candidat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite