Social-democraţii trec la strângerea de semnături pentru suspendarea lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii social-democraţi au votat, azi, în cadrul şedinţei Biroului Permanent, propunerea liderului partidului, Victor Ponta, ca parlamentarii PSD să demareze procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, dacă acesta va promulga Legea pensiilor.

Ponta a precizat că decizia forului de conducere a fost luată în unanimitate, iar filialele PSD vor începe strângerea de semnături pentru suspendare, în paralel cu campania în favoarea moţiunii de cenzură.

Surse din interiorul PSD spun că suspendarea a fost subiectul central al întâlnirii şi că toţi mai-marii partidului au susţinut iniţiativa de debarcare a şefului statului, după ce Victor Ponta le-a cerut să-şi spună părerea, "Trebuie să acţionăm, oamenii vor ca Băsescu să plece. Suspendarea trebuie făcută, din punct de vedere politic dar şi mediatic e cu mult mai rău dacă stăm fără să facem ceva", au fost de părere şefii social-democraţi. Numai că PSD nu are majoritatea necesară pentru a declanşa suspendarea. Liderii partidului au recomandat însă negocierile intense: "În Parlament există acum un echilibru foarte fragil, şi de o parte şi de cealaltă. Sunt nemulţumiri la PDL, UDMR, dar şi la minorităţi. Nu este imposibil să atragem de partea noastră parlamentarii care ne lipsesc".

Potrivit celor stabilite în Biroul Permanent, suspendarea va fi începută imediat după ce Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor, ceea ce înseamnă că eforturile partidului vor fi îndreptate preponderent spre această acţiune, iar moţiunea de cenzură va trece într-un plan secund. "În niciun fel acţiunea de supendare nu împiedică moţiunea de cenzură", a menţionat însă Victor Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite