Social-democraţii îşi spală păcatele la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii se reunesc la sfârşitul acestei săptămâni la Braşov pentru a încerca să calmeze filialele din ce în ce mai agitate. Nici Adrian Năstase, nici Ion Iliescu nu va participa

Social-democraţii se reunesc la sfârşitul acestei săptămâni la Braşov pentru a încerca să calmeze filialele din ce în ce mai agitate. Nici Adrian Năstase, nici Ion Iliescu nu va participa la dezbateri. Primul, pentru că nu mai deţine funcţie în partid, în timp ce Iliescu, deşi invitat, a preferat să nu participe.
Vicepreşedintele PSD, Ilie Sârbu, spune că statutul partidului a rămas cu unele imperfecţiuni care vor trebui lămurite. "Va trebui să vedem ce facem cu mandatele preşedinţilor de organizaţii care sunt pe patru ani, în timp ce al preşedintelui partidului este pe doi", spune Sârbu. Conform unei propuneri elaborate de Doru Ioan Tărăcilă, funcţia de preşedinte executiv ar putea fi suspendată cel puţin în perioada în care partidul se află în opoziţie, cum, de asemenea, ar putea să se treacă şi la reducerea numărului de vicepreşedinţi. Dacă filialele vor fi de acord cu aceste modificări, la Consiliul Naţional de la începutul lunii februarie ar putea să se stabilească convocarea unui congres extraordinar pentru modificările statutului PSD. Pentru ca lucrurile să se liniştească, o altă propunere priveşte introducerea în statut a funcţiei de preşedinte fondator. Aripa reformistă a PSD priveşte însă acest demers ca o "ţintă falsă". Tot la sfârşitul acestei săptămâni s-ar mai putea propune şi desfiinţarea comisiei de integritate a cărei activitate nu a mulţumit pe nimeni.
Ioan Rus declară că nu vrea preşedinţia PSD
"La întâlnirea de la Braşov, în nici un caz nu se va pune problema scindării partidului", a dat asigurări vicepreşedintele PSD Ioan Rus, într-un interviu acordat Rompres. Mesajul pe care Rus vrea să-l transmită la Braşov este acela că "a sosit momentul adevărului".
Cât priveşte alegerile anticipate, Rus nu exclude ca acestea să aibă loc, dar nu crede că va exista un singur partid care să obţină majoritatea. El respinge orice speculaţie legată de o eventuală intenţie de a prelua funcţia de preşedinte executiv sau chiar cea de preşedinte.
Doljenii, împotriva lui Ion Iliescu
Pesediştii doljeni s-au pronunţat, ieri, prin vocea preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Ion Călin, împotriva revenirii în fruntea partidului a senatorului Ion Iliescu. "PSD are o conducere aleasă de Congresul partidului şi nu cred că este nevoie de altcineva.
Domnul Iliescu a făcut mult bine partidului, dar, în acest moment, actuala conducere trebuie să strângă rândurile şi să iasă la atac", a declarat liderul pesediştilor doljeni, Ion Călin. "Nu ştiu în ce calitate a propus domnul Răzvan Theodorescu revenirea în conducerea partidului a fostului preşedinte, pentru că pe la sediul partidului nu prea l-am văzut în ultimul timp", a adăugat Călin. Deputatul Ion Călin a afirmat că PSD Dolj se solidarizează cu toţi membrii partidului anchetaţi la comandă politică. La rândul său, deputata PSD de Dolj, Monalisa Găleteanu, a afirmat că ancheta lui Adrian Năstase s-ar putea finaliza, la fel ca şi procesul preşedintelui Traian Băsescu, în 24 de ore dacă acesta ar apela la serviciile avocatei Elena Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite