Sir Graham Watson: Eu nu cred că a avut loc o lovitură de stat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sir Graham Watson
Sir Graham Watson

Președintele Liberalilor și democraților europeni (ELDR), Sir Graham Watson, crede că în România nu a avut loc o lovitură de stat  și nu o critică pe Viviane Reding deoarece "dorește să vadă un rezultat corect în situația din România".

"Eu nu cred că a avut loc o lovitură de stat în România sau orice similar cu o lovitură de stat. Există o bătălie politică dură, asta știm, însă este misiunea doamnei Reding, în calitatea sa de comisar, să-și cântărească foarte atent cuvintele atunci când le folosește și cred că nu a reușit să facă asta, însă nu o critic pe doamna Reding mai departe de acest lucru pentru că o consider o persoană care a abordat corect situația din Ungaria și dorește să vadă un rezultat corect și în situația din România", a spus Watson într-o intervenție la Antena3.

Europarlamentarii români trebuie să fie mai inteligenți când vine vorba de relațiile publice

De asemenea, acesta a precizat că este "mai critic în ceea ce îl privește pe domnul Barroso pentru că a insistat în ceea ce îl privește pe domnul Ponta să impună acest cvorum de 50 la sută plus 1 dintre cei cu drept de vot", explicând că "această condiție nu există în altă parte și nu trebuia să fie impusă nici în România".

"Bănuiesc că a existat foarte multă presiune în ceea ce-l privește pe domnul Barroso, din partea liderilor din PPE, care colaborează cu domnul Băsescu și îl susțin, dl Barroso trebuie să fie foarte atent, să reprezinte întreaga Europă și nu doar partidul politic majoritar din PE și din Consiliul European", a mai spus liderul ELDR.

Jose Barroso pledează pentru o „federaţie a statelor-naţiune"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite