"Singura explicaţie este prostia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia Permanentă care a avut o fundamentare serioasă, care a avut la bază punctul de vedere exprimat de comisie, în unanimitate", a declarat Iorgulescu. În ceea ce îi priveşte însă pe

Delegaţia Permanentă care a avut o fundamentare serioasă, care a avut la bază punctul de vedere exprimat de comisie, în unanimitate", a declarat Iorgulescu. În ceea ce îi priveşte însă pe Mona Muscă, Theodor Stolojan, aceştia nu pot fi sancţionaţi de comisie, dar pot fi luaţi în discuţie de organizaţiile din care fac parte. "Am fost întrebat de ce nu au fost sancţionaţi şi cei doi. Domniile lor pot fi sancţionaţi doar de organizaţiile din care fac parte, şi nu de Delegaţia Permanentă, pentru că în acest moment nu au funcţii pe line de partid", a spus Iorgulescu.
Liberalii au votat în Delegaţia Permanentă de joi seară două rezoluţii. Una prin care arătau că nu renunţă la proiectul lor de retragere a trupelor din Irak, pentru care vor lansa o campanie de informare şi de strângere de semnături, şi cealaltă, prin care cer consolidarea funcţionării Alianţei D.A. PNL solicită democraţilor să lase deoparte disputele, să respecte protocolul Alianţei şi să-şi asume cu aceeaşi seriozitate, ca şi liberalii, obiectivele guvernării. Dar tensiunile din interiorul PNL nu s-au aplanat. Delegaţia Permanentă i-a sancţionat cu avertisment public pe Răzvan Ungureanu, Sebastian Vlădescu, Raluca Turcan, Cristian Boureanu şi Mircea Cinteză.

Mona Muscă, solidară cu sancţionaţii
Nu acelaşi tratament s-a aplicat şi pentru Mona Muscă, Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, critici vehemenţi ai liderului PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Ei nici nu au fost supuşi judecăţii partidului. Atitudinea discriminatorie a supărat-o pe Mona Muscă care, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Naţionali, a acuzat conducerea partidului "de prostie". Deputatul PNL Mona Muscă spune că nu înţelege raţiunea pentru care Boureanu şi Turcan au fost sancţionaţi, iar ea şi Stolojan, nu. "Singura explicaţie pentru ce se întâmplă în PNL este prostia". Ea a subliniat că nu poate fi vorba de o direcţionare a acţiunilor lor din afară, aşa cum a lăsat să se înţeleagă Adrian Iorgulescu, preşedintele Comisiei de Etică a PNL. "Nu suntem direcţionaţi nici dinăuntru, de domnul Dinu Patriciu, nici din afară, de SRI. Suntem în stare să gândim singuri, suntem în stare să dezbatem public acţiunile PNL-ului şi e nevoie de dialog, nu de un monolog şi apoi să pleci", a spus deputata liberală, făcând referire la premierul Tăriceanu care, după susţinerea propriului discurs de la şedinţa de vineri, a părăsit sala. Întrebată dacă este nevoie de o schimbare la nivelul conducerii PNL, Muscă a spus: "Nu mă interesează cine e în fruntea PNL, poate să fie şi un afiş. Important este cum acţionează în beneficiul cetăţenilor şi al liberalilor", a afirmat ea. "Eu vreau să facă politică spunându-mi propriile opinii şi vreau să înţeleagă şi alţii acest lucru", a declarat şi Raluca Turcan, care a mai spus că va încerca să ţină cont de decizia partidului, dar consideră sancţiunea ca pe o modalitate de a distrage atenţia de la problemele reale.

Tăriceanu acuză atacurile preşedintelui
În faţa reprezentanţilor din teritoriu veniţi la Consiliul Reprezentanţilor Naţionali, premierul Tăriceanu le-a spus celor prezenţi că Executivul a reuşit să recupereze decalajele chiar dacă a fost atacat permanent. El a amintit de "relaţia cu totul şi cu totul ieşită din comun dintre Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni", referindu-se la faptul că, "la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, a început să se vorbească despre alegeri anticipate, care au devenit un fel de pasiune pentru unii".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite