Sinecuri pentru oamenii Puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Pătru (dreapta), ieşind de la o petrecere a PDL
Ana Maria Pătru (dreapta), ieşind de la o petrecere a PDL

O protejată a Elenei Udrea, soţia primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă, şi fosta consilieră a lui Emil Boc s-au regăsit pe lista discutată, ieri, în Parlament pentru mai multe instituţii aflate în subordinea Legislativului. 

Ana Maria Pătru, în prezent vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost propusă  de PDL pentru a-l înlocui pe Octavian Opriş, instalat în funcţie de PSD.

Ea este considerată o apropiată a Elenei Udrea şi a intrat în atenţia presei după ce în seara euroalegerilor din 2009 a participat la o petrecere alături de Traian Băsescu şi PDL.

„În timpul meu liber, eu decid ce fac şi se încheiase procesul de votare", a spus aceasta. Referitor la faptul că, la acea oră, BEC nu analizase încă toate contestaţiile privind alegerile, Ana Maria Pătru a spus că, fiind "un simplu membru, cu un singur vot, nu schimbă cu nimic rezultatul alegerilor".

Carmen Negoiţă, soţia primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă, a fost promovată  în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare(CNVM), unde era  vicepreşedinte.Şefa de cabinet a fostului premier Emil Boc, Ştefania Ferencz, va deveni comisar în cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Un post pentru Marian Sârbu

Guvernanţii l-au răsplătit şi pe liderul UNPR, Marian Sârbu, căruia i-au oferit funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Marian Sârbu, fost ministru al Muncii în guvernul condus de Adrian Năstase, a fost unul dintre numele „grele" care au părăsit PSD pentru UNPR, partid care a sprijinit instalarea guvernului dorit de Traian Băsescu.

De ieri, fostul senator PDL Radu F.Alexandru a devenit membru al CNA, la propunerea Guvernului. El îl înlocuieşte în acest post de Dan Grigore.
Parlamentul a votat, ieri, şi noua componenţă a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Şapte dintre membrii Colegiului şi-au reînnoit mandatele, dar există şi trei nume noi. Este vorba despre Adrian Cioflâncă, fost membru al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste, propus de PDL de jurnalistul Florian Bichir, propus de UNPR şi de Florin Abraham, propus de PSD.

Copreşedintele USL Crin Antonescu a anunţat, luni, că doar PSD îşi va desemna candidaţi pentru instituţiile aflate în subordinea Parlamentului, în timp ce PNL şi PC nu vor face propuneri în acest sens şi că niciunul dintre parlamentarii celor trei formaţiuni nu vor participa la votul în plen.

Liderul PNL a criticat modul în care s-au desfăşurat negocierile privind desemnarea acestor candidaţi, acuzând PDL că nu a respectat ponderea partidelor parlamentare.

17 candidaţi au fost validaţi, ieri, de Parlament pentru funcţii în diferite instituţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite