Sindicaliştii s-au înţeles cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu

Negocierile dintre sindicalişti şi ministrul de resort, Gheorghe Ialomiţianu, s-au încheiat, cele două părţi ajungând la o înţelegere.

UPDATE 17.15 Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a afirmat, la finalul întâlnirii cu sindicaliştii, că funcţionarii care nu au depăşit planul de încasări nu vor primi stimulente.

Citiţi şi:

Angajaţii de la Finanţe vor primi stimulentele pe august

"Stimulentele vor fi acordate în baza unor criterii care nu s-au mai aplicat până acum. Acestea sunt criterii de eficienţă pentru direcţiile de finanţe. Direcţiile care nu au un fond de încasări constituit înseamnă că nu au eficienţă şi nu vor primi stimulente. Toate listele de la direcţiile locale vor fi analizate la centru. Transmit tuturor directorilor că au o mare responsabilitate privind întocmirea listelor. Cei care-şi vor bate joc va trebui să lucreze în altă parte", a afirmat Ialomiţianu, adăugând că discuţiile se referă doar la lunile august şi septembrie pentru că din octombrie va fi un alt sistem de eficienţă.

Acesta a explicat că aceste criterii nu fuseseră stabilite anterior. "Vlădescu a trimis o scrisoare în teritoriu că acordarea stimulentelor se face netransparent şi ilegal, nu s-au întocmit listele cu criterii şi atunci a fost o problemă".

Referitor la acordarea de stimulente directorilor, ministrul a spus că nu vor exista situaţii în care aceştia să şi le acorde singuri, activitatea lor urmând să fie analizată de la centru.

În legătură cu eventuale proteste, Ialomiţianu a arătat că "atâta timp cât noi suntem corecţi şi vrem să-i stimulăm pe cei care muncesc" nu vor fi probleme.

"Sunt de acord cu stimulente pe criterii de eficienţă, nu sociale", a mai spus Ialomiţianu.

În legătură cu informaţiile apărute în presă că ar fi primit stimulente considerabile în momentul în care a fost şef la Durecţia de Finanţe Braşov, actualul ministru a precizat că i-au fost acordate pe merit de către şeful ANAF.

"Eu am fost directorul adjunct al Direcţiei de Control. Direcţia de Control Braşov a fost pe locul doi la colectare în 2007. Stimulentele nu mi le-am dat eu, ci preşedintele ANAF de atunci, domnul (Daniel n.r) Chiţoiu".

UPDATE 16.50  Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a afirmat, la sfârşitul întâlnirii cu ministrul de Finanţe, că se vor analiza chestiunile stabilite la întâlnire în comisiile din sindicate.

"Propunerile sunt stimulative pentru fiecare angajat. Cu siguranţa că le va primi cine şi-a făcut treaba. Avem încredere în liderii sindicali că nu vor partiza cu vreo conducere politică", a afirmat Oprescu, adăugând că "sunt condiţii clare ca cei care muncesc să primescă stimulente.

"La nivelul angajaţilor este vorba de eficienţa la locul de muncă. Stimulentele vor fi în baza a trei criterii mari, la nivel de ordonatori de credite, şi 14-15, la nivel individual. Conform eficienţei la locul de muncă, cu siguranţă vor primi toţi. Fiecare activitate în cadrul direcţiilor de finanţe este importantă. Dacă şi-au făcut treaba şi este şi eficienţă vor fi stimulaţi", a mai spus liderul SNFP.

Acesta  precizat că încă nu a discutat şi cu colegii din sindicatul SED LEX.

"Dacă nu se vor respecta criteriile, cu siguranţă oamenii vor fi nemulţumiţi", a mai spus Oprescu

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu a precizat, la intrarea în sediul instituţiei, că sindicatele doresc să se acorde stimulente pe criterii sociale, dar legea trebuie respectată. „Este incorect, trebuie să respectăm legea, să fie acordate pe criterii de eficienţă“, a declarat ministrul de la Finanţe.

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a spus că noile criterii de acordare a stimulentelor, făcute de specialişti, vor fi prezentate sindicatelor şi nu sunt negociabile. „Am terminat criteriile! O să le prezentăm sindicatelor. Nu sunt negociabile, sunt făcute de specialiştii noştrii, clar făcute pe principii de competenţă“, a explicat Sorin Blejnar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite