Silviu Prigoană: „Dacă treci strada pe roşu sau te prostituezi, plăteşti amendă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Silviu Prigoană se află la un pas de un nou eşec în materie de proiecte legislative. Iniţiativa sa privind legalizarea prostituţiei a fost respinsă de deputaţii jurişti şi nu pare avea prea multe şanse de reuşită nici la votul în plen. După vot, Prigoană a criticat actuala sancţiune aplicabilă prostituţiei.

Spre deosebire de Senat, unde a ţinut o adevărată pledoarie în favoarea legalizării prostituţiei, Prigoană a preferat de această dată o argumentaţie sumară, insistând pe gravitatea fenomenului. Cuvântarea sa nu a avut darul de a-i convinge însă pe deputaţi, iar respingerea proiectului s-a dovedit doar o formalitate care nu a durat nici două minute.

Preşedintele Comisiei, Daniel Buda (PDL), a constatat că „România nu este pregătită pentru o astfel de lege” şi a trecut rapid la vot fără să mai aloce timp pentru dezbateri.  Nedumeriţi, invitaţii la şedinţa comisiei, aşezaţi în zona presei,  se întrebau în şoaptă: „Gata, aşa de repede s-a terminat?”.

Dacă nu a reuşit să o legalizeze, Prigoană vrea să introducă sancţiuni drastice în Codul Penal pentru prostituţie. „Astăzi, prostituţia nu este infracţiune. Este sancţionată ca o contravenţie : dacă treci strada pe roşu sau te prostituezi plăteşti amendă”, a explicat Prigoană.

El a mai susţinut că unii parlamentari sunt „ipocriţi” deoarece i-au spus în particular că iniţiativa sa este bună, dar oficial nu doresc să o susţină. Deputatul a adăugat că nu se aşteaptă ca proiectul său să treacă de votul în plen.

Săptămâna trecută Prigoană a înregistrat un alt eşec: iniţiativa sa de schimbare a denumirii de „ţigan” în „rom” a fost respinsă de Camera Deputaţilor, după ce avusese aceeaşi soartă şi în Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite