Silviu Prigoană vrea concediu de paternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma lui Prigoană ar putea avea încă patru luni de contract Foto: arhivă
Firma lui Prigoană ar putea avea încă patru luni de contract Foto: arhivă

Deputatul PDL Silviu Prigoană a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o cerere de concediu de paternitate pentru o perioadă de doi ani.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o cerere de concediu de paternitate pentru o perioadă de doi ani. Solicitarea sa a generat supărare în râdnul PDL, care se vede privat de un vot.


Colega sa de partid, deputata Raluca Turcan, l-a criticat pe Prigoană, invocând lipsa de responsabilitate a acestuia. Turcan a spus că ea a stat acasă doar zece zile după naştere şi apoi s-a întors la Parlament. Ea susţine că este o chestiune de „responsabilitate" politică să vii la Parlament. Deputata a adăugat că PDL nu este de acord cu cererea de concediu întrucât absenţa lui Prigoană i-ar priva pe democrat-liberali de un vot în plenul Camerei.
Conducerea Camerei Deputaţilor a trimis inedita solicitare a deputatului democrat-liberal la Comisia juridică. Deputatul Silviu Prigoană nu a venit la grupul parlamentar PDL.


"Subsemnatul Vasile Silviu Prigoană vă rog să dispuneţi analiza posibilităţilor prin care să beneficiez de concediul pentru îngrijirea copilului până la 2 ani, conform legislaţiei în vigoare. Menţionez că fiul meu este născut la data de 10 decembrie 2010", se arată în scrisoarea lui Prigoană.

În plin scandal legat de propunerea Ministerului Muncii de reducere a concediului de maternitate, Silviu Prigoană a susţinut reducerea acestuia, la un an şi chiar la 6 luni, considerând că absenţa de la lcoul de muncă deprofesionalizează femeile.


Adriana Bahmuţeanu a născut, în 10 decembrie, un băieţel, Eduard Gabriel. Soţii Adriana Bahmuţeanu şi Silviu Prigoană mai au un băiat, Mihai Maximus, născut în 2007. Silviu Prigoană mai are doi fii, Honorius şi Silvius.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite