Silvian Ionescu a făcut magiun 700.000 de dolari de la Bancorex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

companii din Olanda care nu a achitat un transport de fructe livrat de Monica SRL. Potrivit comisarului general al Gărzii de Mediu, în 1997, Bancorex i-a blocat în mod nejustificat conturile

companii din Olanda care nu a achitat un transport de fructe livrat de Monica SRL. Potrivit comisarului general al Gărzii de Mediu, în 1997, Bancorex i-a blocat în mod nejustificat conturile bancare şi, în paralel, compania din Olanda a refuzat să-i plătească câteva sute de mii de euro pe un transport de prune. Această situaţie a determinat falimentul societăţii Monica Import Export. Ulterior, firma din Olanda a fost obligată printr-o decizie a unui tribunal din această ţară să-şi plătească datoria. Silvian Ionescu şi-a susţinut afirmaţiile cu un raport de expertiză contabilă, finalizat chiar în septembrie 2006. În raport se arată că firma lui Ionescu depusese un gaj la împrumutul luat de la Bancorex, gaj format din piese auto. Potrivit lui Ionescu, lichidatorul a valorificat acest gaj, obţinând doar 100 de dolari. Silvian Ionescu a spus că nu îşi explică cum a fost posibil să se obţină o sumă atât de mică. El a susţinut că, dacă gajul ar fi fost valorificat în mod "civilizat", ar fi putut fi acoperită datoria către Bancorex. "Nu mai am nicio datorie către Bancorex", a arătat Silvian Ionescu.
Datornicul la Bancorex, fost ofiţer SIE
Actualul comisar general al Gărzii de Mediu a fost, până în 1989, ofiţer de securitate în cadrul Direcţiei de Informaţii Externe (DIE). Silvian Ionescu a spus, ieri, că a făcut "spionaj politico-economic" şi a prezentat o adeverinţă a CNSAS potrivit căreia nu a făcut poliţie politică. El a refuzat să ofere alte detalii, spunând că, la trecerea în rezervă, a semnat un angajament prin care să păstreze secretul timp de 15 ani.
Totuşi, Ionescu a povestit că a fost vecin cu Liviu Turcu, un ofiţer de securitate care a fugit în Occident. Silvian Ionescu a afirmat că, în timp ce Turcu a preferat să fugă, el a ales să-şi slujească ţara în continuare. Comisarul general al Gărzii de Mediu deţine, din 2005, certificat ORNISS de acces la documente strict secrete.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite