Sex şi violenţă pentru voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezervativul a ajuns unealtă electorală, iar pumnul "face legea" printre lipitorii de afişe. Imaginea copiilor este şi ea exploatată de politicieni Aluzii sexuale, bătăi pe afişe, imagini

Prezervativul a ajuns unealtă electorală, iar pumnul "face legea" printre lipitorii de afişe. Imaginea copiilor este şi ea exploatată de politicieni

Aluzii sexuale, bătăi pe afişe, imagini cu minori şi acuzaţii de corupţie. Acestea sunt ingredientele de bază ale unei campanii croite după tiparul anilor `90.

"Argumentul" pumnului şi injuriile de tot felul continuă să ţină locul dezbaterilor pe proiecte, în toiul campaniei electorale. Activiştii de partid, ieşiţi pe străzi să lipească afişe, par hotărâţi să transpună în practică războiul declaraţiilor dintre liderii formaţiunilor din care fac parte. Protagoniştii ultimului incident de acest gen, petrecut sâmbătă, sunt reprezentanţii PNL şi PD-L sector 2.

Liberalii şi democrat-liberalii s-au încăierat din cauza unor afişe lipite pe un panou amplasat în curtea unui imobil proprietate privată, acuzându-se reciproc de agresiune. Pedeliştii susţinând chiar că ministrul de interne, Cristian David, s-ar fi interesat la poliţie de situaţia colegilor săi de partid implicaţi în conflict.

Vicepreşedintele PNL sector 2, Vlad Naicu, a afirmat că, în curtea imobilului aparţinând mamei sale, a găsit un panou, amplasat fără a se fi solicitat în prealabil permisiunea proprietarului, pe care se aflau afişe electorale ale candidatului PD-L la primăria sectorului 2. Trei tineri liberali, printre care un candidat la consiliul local, au încercat să demonteze panoul, moment în care un grup de pedelişti i-ar fi atacat. În urma schimbului de pumni şi picioare, candidatul liberal a ajuns la spital, iar colegii săi au depus plângere la poliţie.

"Contracepţie" electorală

Gelu Drăgan, candidat independent la Primăria Bistriţa, a afişat, sâmbătă seară, un banner cu imaginea unei mâini care ţine un prezervativ pe degetul arătător. Materialul publicitar are inscripţionat sloganul "Avem şansa să le-o fac(k)em!". Drăgan a explicat că s-a săturat de "protecţia politică în administraţia publică" şi că îi vizează pe aceia care "joacă incorect, murdar, folosind strategii neserioase".

Imagini cu minori pe afişele primarului

Nici candidatul PD-L la Primăria Târgu-Mureş, actualul edil Dorin Florea, nu s-a lăsat mai prejos, el folosind afişe cu figurile unor copii pentru a asocia data alegerilor locale cu Ziua Internaţională a acestora. Florea a primit şi un avertisment de la Biroul Electoral Municipal din cauza utilizării materialelor de propagandă electorală în şcoli şi licee.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite