Sever Voinescu: Procesul de suspendare a președintelui este consituțional, însă trebuie respectate procedurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele PDL Sever Voinescu a declarat că procesul de suspendare a președintelui este un act constituțional, însă procedurile pentru suspendarea președintelui trebuie urmate întocmai .Voinescu a atras atenția că USL, în graba de a-l suspenda pe președinte, arde etape sau le grăbește forțând sau încălcând legile.

„Cred că procedura de suspendare a președintelui este un act foarte complex. De-altfel, documentul pus la dispoziție, ieri seară, era foarte amplu și greu de parcurs într-o singură seară. Nouă, parlamentarilor PDL, ni s-a părut firesc să existe o comisie de anchetă care să verifice acuzele aduse președintelui, pentru ca mai apoi să mergem la Curte cu avizul respectivei comisii. În 2007, toată procedura a durat două luni. Ei vor să scrie un un document miercuri seară și să îl suspende pe președinte vineri, ceea ce e foarte greu", a spus Sever Voinescu.

Parlamentarii au votat împotriva înființării unei comisii de anchetă care să verifice capetele de acuzare aduse președintelui Băsescu. Documentul a fost trimis Curții Constituționale, care are termen de pronunțare până vineri la ora 12.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite