Sesizare la Parchet pentru... doua puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral Central a luat, ieri, o noua decizie bizara: a sesizat Politia si Parchetul impotriva Aliantei PNL-PD, pe motiv ca, intr-o macheta electorala, ar fi folosit cuvantul "da", in loc de

Biroul Electoral Central a luat, ieri, o noua decizie bizara: a sesizat Politia si Parchetul impotriva Aliantei PNL-PD, pe motiv ca, intr-o macheta electorala, ar fi folosit cuvantul "da", in loc de sigla coalitiei, "D.A.". Dupa cum a declarat reprezentantul PNL in BEC, Dan Motreanu, decizia Biroului s-a bazat pe o contestatie a secretarului general al PSD, Dan Matei Agathon, care a sustinut ca folosirea cuvantul "da" este, de fapt, un mesaj subliminal. "Masina de vot din BEC, adica PSD plus judecatorii, a functionat, astfel ca au fost sesizate Politia si Parchetul. Decizia BEC este absurda, pentru ca vizeaza, in primul rand, folosirea limbii romane", a declarat Motreanu. El a precizat ca, in macheta electorala, cuvantul "da" nu era folosit ca sigla a Aliantei "Dreptate si Adevar", astfel ca hotararea BEC nu se sustine cu nimic. PNL si PD risca sa fie amendate cu 7 milioane pentru contraventie.
La sesizarea lui Agathon privind sustinerea ilegala a lui Emil Boc
BEJ da Universitatea "Babes-Bolyai" pe mana Curtii de Conturi
Dan Matei Agathon, reprezentantul PSD in Biroul Electoral Central, a declarat ieri ca BEJ a decis sa trimita Curtii de Conturi sesizarea partidului sau "privind implicarea ilegala in campania electorala a Universitatii de stat "Babes-Bolyai"". Secretarul general al PSD semnaleaza faptul ca, sambata si luni, in doua cotidiane clujene au aparut machete electorale cu plata sub sigla UBB, "prin care se prezinta atacuri indirecte la adresa candidatului PSD Ioan Rus si o lista de adeziuni pentru contracandidatul de la Alianta D.A., Emil Boc". "Legea invatamantului prevede ca invatamantul nu se subordoneaza scopurilor si doctrinelor politice si ca in spatiile de invatamant se interzice desfasurarea activitatilor de organizare si propaganda politica. De asemenea, Legea privind finantarea partidelor si a campaniilor electorale interzice finantarea in orice mod a campaniei electorale a unui partid sau a unei aliante de catre o institutie publica", a spus Agathon, uitand scandalul privind campania electorala in liceele bucurestene pe care si-a facut-o Mircea Geoana. El adauga ca "rectorul UBB" (la universitate a fost ales alt rector, insa Agathon crede ca institutia este condusa tot de Andrei Marga - n. red.) nu se afla la prima abatere in campanie, deoarece "a incercat pe 6 iunie sa introduca in urna doua buletine stampilate in favoarea candidatului PNL-PD". De asemenea, reprezentantul PSD in BEJ a mai aratat ca, daca dupa verificarea Curtii de Conturi se constata ca UBB a finantat mascat campania lui Boc, "acest lucru reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 30 de milioane de lei la 300 de milioane de lei". In replica, purtatorul de cuvant al UBB, Catalin Baba, a spus ca regreta faptul ca in comunicatul lui Agathon a fost implicata universitatea, mai ales ca "referirile nu au legatura cu realitatea". Baba a afirmat ca dascalii din UBB isi vor exprima punctul de vedere "indiferent de presiunile pe care incearca sa le faca secretarul general al PSD". Mai mult, el a adaugat ca UBB cheltuieste banii legal si nu subventioneaza nici o campanie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite