Sergiu Nicolaescu nu se dă dus de la Comisia de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joaca de-a demisia din partid practicată de senatorul PSD Sergiu Nicolaescu are, cel puţin deocamdată, efectul scontat. După ce a plecat pentru două zile din tabăra social-democraţilor, senatorul a reuşit să-şi păstreze şefia Comisiei de Cultură din Senat, deşi unii lideri ai partidului au adus recent în discuţie înlocuirea sa din funcţie, potrivit unor surse.

Sergiu Nicolaescu şi liderul PSD Victor Ponta au avut, marţi, la Senat, o întâlnire tête-a-tête, la sfârşitul căreia senatorul ar fi apărut însă foarte relaxat. Nicolaescu a susţinut că Ponta nu i-a cerut să renunţe la funcţie. „Nu mi‑a cerut nimeni din conducerea PSD să demisionez. Dacă o să-mi ceară, o să vedem... Dacă au argumente... Eu nu ţin la funcţii. Totuşi, eu mă ocup nu foarte bine, dar bine de Comisie. Corect şi bine. Nu cred că se pune problema să fiu înlocuit. Sunt zvonuri", a declarat pentru „Adevărul" Sergiu Nicolaescu.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Ponta s-ar fi dus însă la întâlnirea cu senatorul pentru a-l convinge să se retragă din fruntea Comisiei, după ce cu câteva ore mai înainte l-ar fi rugat pe preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, să intervină în acest sens. „Nu am discutat cu domnul Nicolaescu schimbarea sa din funcţie. Cine v-a spus că domnul Nicolaescu va fi schimbat din funcţie? Şi nu l-am rugat pe domnul Iliescu să intervină", a precizat Victor Ponta pentru „Adevărul". Şi Ion Iliescu a negat informaţia. Întrebat însă dacă Nicolaescu ar trebui să fie menţinut la şefia Comisiei pentru Cultură, Iliescu s-a eschivat: „Nu mă amestec în aceste chestiuni. Sunt chestiuni ale senatorilor, ei trebuie să conlucreze".

Social-democraţii au abordat în şedinţa de marţi subiectul Nicolaescu, dar fără să discute despre înlocuirea sa din funcţie. Potrivit unor surse, liderii partidului au salutat revenirea senatorului în partid, iar Iliescu i-a luat apărarea spunând că trebuie să i se acorde înţelegerea cuvenită, mai ales că Sergiu Nicolaescu a avut probleme de sănătate în ultima perioadă. În PSD există însă şi voci care susţin că la vârful partidului înlocuirea lui Nicolaescu din funcţie nu este exclusă. „Să vedem cum se va descurca. Comisia de Cultură e comisie grea, e problema cu TVR, cu banii de acolo, cu doamna Culcer, sunt multe... să vedem", au spus sursele citate.

Nicolaescu a demisionat din PSD în urmă cu două săptămâni după ce la nivelul conducerii partidului s-a discutat despre înlocuirea sa din funcţia de preşedinte al Comisiei de Cultură, reproşându-i-se că a lăsat să treacă anumite proiecte iniţiate de PDL. Nicolaescu a revenit asupra deciziei după numai două zile.

"Nu mi-a cerut nimeni din conducerea PSD să demisionez. Dacă o să-mi ceară, o să vedem ce argumente au. Eu nu ţin la funcţii.''
Sergiu Nicolaescu senator PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite