Sereş nu spune cine profită din comerţul cu energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în lupta cu interesele nelegitime, indiferent din partea cărui partid vin acestea".Liderul PC a negat că, alături de Dan Ioan Popescu, "l-ar fi băgat în şedinţă" pe ministrul conservator din

în lupta cu interesele nelegitime, indiferent din partea cărui partid vin acestea".
Liderul PC a negat că, alături de Dan Ioan Popescu, "l-ar fi băgat în şedinţă" pe ministrul conservator din cauza afirmaţiilor acestuia privind grupurile de interese din domeniul energiei, care ar gravita în jurul instituţiei pe care o conduce. "Nici vorbă de aşa ceva. Este o intoxicare apărută în presă. Din păcate, aceste intoxicări sunt frecvente", a spus Dan Voiculescu. La rândul său, Codruţ şereş crede că "băieţii şmecheri" au deturnat sensul afirmaţiilor sale, cerând "cu ostentaţie" nume şi liste cu aceia care exercită presiuni. "Consider presa la fel de inteligentă ca şi conducătorii (...) Eu nu pot produce probe (...) Avem destule servicii secrete care se pot ocupa de acest lucru", a declarat ministrul economiei, subliniind că statutul pe care îl are nu-i permite să spună tot ceea ce ştie. şereş afirmă că autorii presiunilor "sunt de la toate partidele" şi că ziariştii i-au descoperit pe unii, aceştia chiar recunoscându-şi faptele. Ministrul economiei îşi explică demersurile diverselor grupuri de interese din domeniul energiei prin faptul că "este perioada licitaţiilor" şi se încearcă "punerea unei vorbe bune".
Elena Udrea, dată în judecată de Grupul Grivco
Liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, a declarat, ieri, că, în urma discuţiei pe care a avut-o cu directorul general al Grupului Grivco, a aflat că firma respectivă o va acţiona în instanţă pe fostul consilier prezidenţial, Elena Udrea. "Va primi chemarea în judecată din partea avocaţilor Grupului Grivco, pentru că este a doua oară când spune lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea", a precizat Voiculescu. Referindu-se la societatea menţionată, ministrul şereş a infirmat că reprezentanţii acesteia ar fi încercat să obţină avantaje din partea instituţiei pe care o conduce. "Grupul Grivco a acceptat starea de lucruri existentă", a conchis Codruţ şereş. Ministrul economiei nu a exclus posibilitatea ca prin convocarea şedinţei CSAT de astăzi pe tema politicii energetice a României, "să se încerce găsirea unui ţap ispăşitor" în persoana sa. "Poate pentru că sunt de la PC sau poate pentru că sunt tânăr", a spus Codruţ şereş. "Credem că Traian Băsescu nu va încerca, după CSAT, să facă un show mediatic pentru a lovi în ministrul conservator", a adăugat Dan Voiculescu. Preşedintele PC a făcut însă cunoscut că, în cazul unor "acţiuni subversive" ale şefului statului, conservatorii vor riposta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite