Senatul nu a vrut să obstrucţioneze justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Tănase , analist
Stelian Tănase , analist

Pe fondul crizei economice şi sărăciei, un vot în favoarea senatorului PSD acuzat de fapte de corupţie ar fi fost sfidător.

Votul de azi a fost la limită, iar situaţia este extrem de confuză. Ca şi în cazul Omar Hayssam lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. Ceea ce nu s-a dat publicităţii este mult mai tare. Stenogramele arată însă putregaiul unui sistem cu încrengături juridice, politice şi mafiote.

Sunt greu de impresionat, dar ceea ce am văzut în aceste stenograme m-a şocat. Votul dat azi arată că Senatul nu a vrut să lase impresia că obstrucţionează justiţia, dată fiind presiunea publică enormă. Pe fondul crizei economice şi sărăciei, un vot în favoarea senatorului PSD acuzat de fapte de corupţie ar fi fost sfidător.

Pe de altă parte, ceea ce s-a întâmplat azi în plenul Sentaului poate fi pus şi în contextul recentului Raport al Comisiei Europene pe justiţiei.
S-a dorit să se dea un semnal către oficilaii de la Bruxelles în sensul în care există o luptă de combatere a  corupţiei. În realitate, nu este niciun război împotriva corupţiei. Nivelul corupţiei a atins azi cote mai înalte decât acum cinci ani. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite