Senatul ar putea decide mâine pe cine desemnează judecător la CC/ Votul din Camera Deputaţilor va fi reluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul ar putea alege mâine pe cine desemnează judecător la Curtea Constituţională, post pentru care au fost nominalizaţi Teodor Meleşcanu din partea PNL şi Iulia Antoanella Motoc din partea PDL.

Chestorul Ioan Chelaru a anunţat astăzi, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că cele două propuneri pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională au fost aprobate.

Potrivit acestuia, membrii Comisiei juridice se vor întruni, mâine, la ora 9.00, pentru a analiza cele două propuneri, astfel încât acestea să fie supuse dezbaterii plenului în cursul aceleiaşi zile.

PSD se opune relării votului din Camera Deputaţilor

Conduderea Camerei Deputaţilor a anunţat că va relua  într-o altă şedinţă votul pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională, după ce astăzi eputaţii PSD şi PDL au avut o dispută privind valabilitatea votului în urma căruia Valer Dorneanu a obţinut 161 de voturi, iar Ştefan Minea - 123.â

PSD susţine că votul deputaţilor pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională, la care Valer Dorneanu a obţinut 161 de voturi, este valabil şi cere conducerii Camerei să ia act de acesta.

"Astăzi, 1 iunie 2010, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, s-a decis prin vot desemnarea lui Valer Dorneanu drept judecător al Curţii Constituţionale. Deputaţii şi-au dat avizul, la votul exprimat, pentru Valer Dorneanu, cu 161 de voturi pentru, faţă de Ştefan Minea (care a întrunit 123 de voturi). Votul a întrunit condiţiile legale, reprezentând o majoritate din numărul total al celor prezenţi, respectiv 280 de deputaţi. Acest vot vine şi în urma avizului favorabil primit de Valer Dorneanu din partea Comisiei Juridice", se arată într-un comunicat al PSD.

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, pentru o asemenea decizie este necesar un vot majoritar din numărul celor prezenţi. Or, această condiţie a fost întrunită, câtă vreme cele 161 de voturi primite de Valer Dorneanu reprezintă peste 57% din voturile celor prezenţi, precizează PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite