Senatul i-a dat guvernului peste nas cu nivelul de trai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 74 de voturi pentru şi 33 împotrivă, plenul Senatului a adoptat moţiunea simplă iniţiată de social-democraţi pe tema nivelului de trai. Iniţiatorii moţiunii solicită stoparea

Cu 74 de voturi pentru şi 33 împotrivă, plenul Senatului a adoptat moţiunea simplă iniţiată de social-democraţi pe tema nivelului de trai. Iniţiatorii moţiunii solicită stoparea imediată a majorării preţului la gaze naturale din producţia internă şi utilizarea sumelor colectate pe seama ultimei majorări într-un fond destinat protejării populaţiei.

Semnatarii cer Executivului luarea de măsuri imediate pentru protejarea puterii de cumpărare a cetăţenilor cu venituri medii şi mici şi instituirea unor mecanisme specifice de compensare a cheltuielilor cu întreţinerea locuinţei pentru cei aflaţi sub pragul sărăciei. Ministrul economiei şi comerţului, Varujan Vosganian, i-a criticat pe iniţiatori, acuzându-i de demagogie.

"Cifrele din burtă tot cifre din burtă rămân", a spus Vosganian, care a completat că moţiunea este construită pe "date fanteziste". Solicitările formulate în moţiune sunt obligatorii pentru Executiv, potrivit Constituţiei.

(A. Macoveiciuc)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite