Senatul cumpără 36 de maşini noi, în valoare de peste 25 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Permanent al Senatului şi-a votat noul proiect de buget. Suma pe care senatorii vor să o cheltuie anul viitor ridicându-se mult peste ceea ce ar fi dorit Ministerul Finanţelor să le

Biroul Permanent al Senatului şi-a votat noul proiect de buget. Suma pe care senatorii vor să o cheltuie anul viitor ridicându-se mult peste ceea ce ar fi dorit Ministerul Finanţelor să le acorde. Astfel, senatorii solicită peste 1.100 miliarde de lei vechi, în timp ce Finanţele nu sunt dispuse să le acorde mai mult de 880 miliarde de lei vechi.
Din suma alocată, senatorii vor, printre altele, să-şi împrospăteze parcul de maşini, cu autoturisme pe care le vor folosi în special membrii Biroului Permanent. Astfel, aproximativ 25 miliarde de lei sunt destinate cumpărării de maşini noi. Secretarul general al Senatului a recunoscut, ieri, că vor fi cumpărate 28 de autoturisme, iar suma maximă care se va putea cheltui pentru o maşină fiind de 20 de mii de euro. Aleşii vor însă şi maşini de teren. Astfel, parcul auto de la Senat se va înmulţi şi cu opt jeepuri, ale căror costuri se pot duce până la 30 de mii de euro bucata. Nu s-a luat însă decizia care va fi marca aleasă de aceştia, urmând să se facă bine cunoscuta licitaţie. Noile achiziţii vor înlocui vechile maşini Cielo, Nubira şi Leganza care sunt acum în dotarea senatorilor. Senatul şi-a mai cumpărat, în decursul acestui an, cinci maşini Peugeot 307, pentru protocol, în valoare de 70 de mii de euro. Senatorii intenţionează să cheltuie anul viitor pentru deplasările în ţară şi străinătate aproximativ 140 miliarde de lei vechi. Pentru materiale de curăţenie s-au alocat peste două miliarde de lei, pentru apă şi canal - 1,6 miliarde de lei, iar încălzirea şi iluminatul vor costa 25 miliarde de lei, la fel ca şi maşinile pe care tocmai vor să şi le cumpere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite