În Senatul lui Văcăroiu votează orice persoană de pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

prezent în sală la vot, dar figura că a votat pe liste la legea în cauză. Când senatorul s-a întors în sală, a lăsat-o pe tânără pe fotoliul în care stătea, dar şi-a luat cartela şi

prezent în sală la vot, dar figura că a votat pe liste la legea în cauză. Când senatorul s-a întors în sală, a lăsat-o pe tânără pe fotoliul în care stătea, dar şi-a luat cartela şi s-a mutat în altă parte.
După ce a fost abordată de presă, femeia s-a refugiat în sala de plen, unde presa nu are acces, şi, după o scurtă discuţie cu Teodor Meleşcanu, a fost escortată de acesta spre o altă ieşire, ferită de ochii şi de întrebările presei. Ea ne-a declarat, la început, că este o rudă şi o prietenă apropiată a senatorului PNL Norica Nicolai şi a spus că ea nu a votat. "Nu, n-am votat, am vrut să vad cum sunt butoanele", a explicat tânărul musafir al Senatului, care apoi şi-a ascuns faţa în palme, când presa a încercat să o mai întrebe ceva.
Norica Nicolai şi Teodor Meleşcanu s-au arătat deranjaţi de întrebările presei pe marginea subiectului. Ei au răspuns nervos şi pe un ton uşor agresiv, când li s-a spus că există dovezi că tânăra ar fi votat. "E nepoata mea, şi cu asta basta! Nu a votat, puteţi să verificaţi listele. Intră lumea în sala de plen, intraţi şi dumneavoastră în sală. Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă" , a declarat Norica Nicolai. Teodor Meleşcanu a spus că el i-a cerut tinerei să scoată cartela Noricăi Nicolai din aparat şi să i-o predea lui "pentru a nu se isca o discuţie". Meleşcanu a declarat că doar senatorii au voie să utilizeze cartelele de vot, dar a recunoscut că nu ştie ce prevede Regulamentul Senatului în cazul în care cineva care nu este senator votează. Când a fost întrebat dacă este normal ca cineva să voteze în locul unui senator, Meleşcanu a replicat: "Cine stabileşte ce este normal?". Senatorul cu a cărui cartelă a votat femeia, Cezar Strătilă, nu a vrut să dea niciun răspuns. "Nu vreau să comentez, lăsăţi-mă să-mi beau cafeaua". Puiu Haşotti, liderul grupului D.A. din Senat, a explicat că, în acest caz, chestorii sunt de vină, pentru că nu trebuiau să permită accesul tinerei în sală. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, s-a arătat rezervat. El a spus că dacă se va dovedi că tânăra a votat "se va discuta în Biroul Permanent".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite