Senatorul Găină a semnat o moţiune depusă la Cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Mihăiţă Găină apare pe lista cu deputaţii care au semnat pentru moţiunea simplă a social-democraţilor pe teme de agricultură. Şi aceasta cu toate că, potrivit regulamentelor parlamentare, moţiunile simple pot fi iniţiate doar de senatori sau doar de deputaţi. Gestul senatorului Găină nu afectează moţiunea PSD, care a strâns 81 de semnături, mult peste cele 50 cerute de Regulament.

Senatorul PSD a recunoscut că semnătura pe moţiune îi aparţine şi a spus că a acţionat în acest fel din cauză că a fost nemulţumit de activitatea ministrului Agriculturii Mihail Dumitru. “Am semnat ca orice membru PSD nemulţumit de activitatea Guvernului, şi, în speţă, de cea a ministrului Agriculturii.”, spune Găină. El are , totuşi, un semn de întrebare: “dar acum că ministrul nu mai e...”. Găină a părut contrariat de faptul că, în calitate de senator, nu are voie să semneze pentru o moţiune depusă la Cameră. “De ce să nu am dreptul?”, s-a întrebat el, recunoscând că este la primul mandat şi nu ştie toate regulile Legislativului.

Dezvăluirea a fost făcută , ieri, de şefa Camerei Deputaţilor Roberta Anastase după ce plenul nu a mai dezbătut moţiunea simplă pe agricultură, din cauza unui scandal legat de locurile independenţilor în comisii. Nu este singurul caz de astfel de încălcare a regulilor. Pe vremea când era senator actualul şef al CJ Suceava Gheorghe Flutur (PDL)  a semnat de două ori o moţiune de cenzură. La vremea respectivă, gestul său a atras anularea moţiunii, întrucât dubla semnătură a lui Flutur asigurat numărul necesar de iniţiatori ai moţiunii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite