Senatorii Puterii s-au înţeles pentru schimbarea lui Mircea Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, preşedintele Senatului
Mircea Geoană, preşedintele Senatului

Biroul Permanent al Senatului urmează să decidă azi dacă solicitarea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului va fi sau nu dezbătută în plenul acestei Camere.

Cum raportul de forţe în Biroul Permanent este în favoarea PSD şi a PNL, este posibilă o decizie prin care solicitarea să nu fie trimisă plenului. În plen, senatorii PDL, cei ai UDMR şi cei independenţi deţin majoritatea, ceea ce face ca, odată ajunsă acolo, solicitarea de revocare din funcţie a lui Geoană să aibă şanse mari de adoptare.

În situaţia în care Biroul Permanent decide ca solicitarea să nu ajungă în plen, mai există, din punct de vedere procedural, şi posibilitatea ca un reprezentant al Puterii să ceară într-o şedinţă a plenului dezbaterea cererii de revocare în acea şedinţă.

Răspuns „mulţumitor" de la UDMR

Democrat-liberalii au discutat, ieri, cu UDMR despre susţinerea revocării lui Mircea Geoană din fruntea Senatului, iar răspunsul primit a fost unul „mulţumitor", după cum a precizat vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur. După numai câteva ore, liderul Uniunii, Marko Bela, a confirmat sprijinul acordat PDL.

Mai mult, el a admis că Uniunea ar putea fi interesată de preluarea preşedinţiei Senatului, menţionând însă că în Coaliţie nu a fost discutată această eventualitate. Printre democrat-liberali, numele cel mai vehiculat ca posibil succesor al lui Geoană este cel al senatorului Anca Boagiu. În încercarea de a păstra funcţia lui Geoană, social-democraţii au lansat un atac la preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL).

Victor Ponta, preşedintele PSD, a anunţat că deputaţii acestui partid vor sesiza la Comisia Juridică încălcarea Regulamentului de către Anastase, într-una dintre şedinţele de plen pe care le-a condus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite