Senatorii PDL scad cota unică la zece la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Urban (PDL) susţine reducerea impozitului pe venit
Iulian Urban (PDL) susţine reducerea impozitului pe venit

Deciziile Guvernului nu reprezintă literă de lege nici pentru parlamentarii Puterii, care îşi promovează propriile iniţiative, chiar dacă nu sunt în concordanţă cu cele ale echipei executive.

Proiectul senatorului PDL Iulian Urban privind scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% a fost aprobat ieri de Comisia pentru Buget-Finanţe din Senat, chiar dacă textul fusese avizat negativ de Guvern, la 9 septembrie.

„Avizul negativ este unul care se dă constant pentru astfel de iniţiative, dar sunt convins că Guvernul va sprijini până la urmă acest proiect, care vine ca o vitamină pentru economia care, fiind răcită, a primit numai medicamente neplăcute", a declarat Urban pentru „Adevărul".

Măsură „electorală"

Senatorul PDL a mai spus că pentru votul din Senat şi apoi din Camera Deputaţilor mizează în primul rând pe sprijinul colegilor de partid, „conştienţi de pierderea de popularitate şi de faptul că o astfel de măsură ar cuceri electoratul de dreapta, pe oamenii de afaceri şi pe angajaţii din mediul privat".

„Cei de la PNL vor vota clar, fiind o măsură de dreapta. În ceea ce priveşte PSD mai am unele rezerve, ei fiind adepţii impozitului progresiv", a mai arătat senatorul PDL. Potrivit acestuia, votul favorabil dat ieri de preşedintele Comisiei pentru Buget-Finanţe, Ovidiu Marian (PDL), „un senator extraordinar de fidel liniei partidului", reprezintă dovada clară că însuşi premierul susţine iniţiativa.

Guvernul a fost contrazis ieri şi de preşedintele Comisiei pentru Învăţământ a Senatului, Mihail Hărdău (PDL), care a declarat că raportul la Legea educaţiei naţionale va fi finalizat abia în luna noiembrie. Hărdău a făcut anunţul, deşi termenul fixat luni de conducerea partidului pentru trecerea textului prin Parlament a fost de zece zile. În caz contrar, Guvernul a anunţat că îşi va asuma răspunderea -„o eroare", în opinia lui Hărdău. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite