Senatorii, gata să le paseze deputaţilor legea asistenţei sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O lună de zile le-a luat senatorilor Puterii să se spele pe mâini în cazul reducerii ajutoarelor sociale prevăzute de legea asistenţei sociale. După mai multe tentative de adoptare, liderul sentorilor PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat azi că, cel mai probabil, proiectul va trece prin aprobare tacită şi va fi expediat la Camera Deputaţilor, ca for decizional.

Rădulescu a dat vina pe colegii de la Opoziţie care ar fi boicotat votul asupra proiectului, cu toate că democrat-liberalii au absentat în aceeaşi măsură de la dezbateri. Mai mult, însuşi preşedintele Traian Băsescu a admis recent că democrat-liberalii au "sabotat" legea pentru a-i da un avertisment fostului ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Fără asumare

Schimbarea lui Lăzăroiu cu Sulfina Barbu nu a fost însă de natură să-i mobilizeze pe democrat-liberali. Profitând de absenţa senatorilor PDL şi de raportul de forţe extrem de echilibrat din plen (coaliţia are doar un vot în plus faţă de USL), azi, reprezentanţii Opoziţiei şi-au impus punctul de vedere, mutând proiectul pe ultimul punct al ordinii de zi.

Întrebat de ziarişti dacă Executivul ia în caclul asumarea răspunderii pe acest proiect, Rădulescu a susţinut că o astfel de ipoteză nu este luată în calcul. "Nu este nevoie de asumarea răspunderii. Opoziţia a făcut ca până acum să se piardă aproape patru săptămâni, au mai rămas patru şi ea va trece tacit şi se va duce la Camera Deputaţilor", a răspuns el.

"Haideţi să ne înţelegem!"

Rădulescu a acuzat PNL-PSD că ar fi condiţionat sprijinul pentru legea cu pricina de satisfacerea unor revendicări, fără însă a da numele parlamentarilor Opoziţiei care ar fi făcut un astfel de joc. "S-au exprimat păreri că ar fi de acord să vină la plen dacă şi noi am fi de acord cu unele chestii. Nu s-a spus nimic concret, dar mă gândesc că poate fi vorba de locuri la Curtea de Conturi sau de unele propuneri legislative ale Opoziţiei. Dar nu au spus nimic concret. Nu e un şantaj, ci o propunere de genul: haideţi să ne înţelegem şi să ne facem şi noi treaba pentru care suntem plătiţi", a susţinut Rădulescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite