Senatorii fac practică europeană în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt senatori vor fi trimişi "să înveţe" în Ungaria pentru a afla ce înseamnă să fii parlamentar într-o ţară membră a Uniunii Europene. Timp de trei zile, de pe 12 pe 15 februarie 2007,

Opt senatori vor fi trimişi "să înveţe" în Ungaria pentru a afla ce înseamnă să fii parlamentar într-o ţară membră a Uniunii Europene. Timp de trei zile, de pe 12 pe 15 februarie 2007, cei opt senatori care vor reprezenta tot atâtea comisii senatoriale vor participa la Adunarea Naţională a Ungariei pentru a beneficia direct de experienţa parlamentelor unor ţări membre ale Uniunii. În acest program, iniţiat de Phare, sunt incluse două asemenea vizite. Una a şi avut loc la jumătatea lunii noiembrie şi s-a desfăţurat în Senatul Italiei.
Primii opt senatori care au fost plecaţi în Italia au fost instruiţi de omologii lor în problema legată de managementul activităţii comisiilor permanente. Ceilalţi opt senatori, care vor pleca în luna februarie a anului viitor, vor învăţa de la colegii lor din Ungaria despre mecanisme şi structuri privind monitorizarea şi controlul acţiunilor guvernului în afaceri europene şi elaborarea opiniei parlamentului asupra actelor legislative europene.
Cei opt senatori care urmează să fie nominalizaţi de Biroul permanent al Senatului vor primi de la Senat doar suma fixă de 50 de euro pe zi, bani pentru transport, asigurarea de sănătate şi un avans cu justificare ulterioară.
Phare va suporta suma de 175 de euro pe zi de persoană, pentru masă şi transport intern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite