Senatorii se bat cu deputaţii pentru mesele din restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

l-a înfuriat, se pare, pe preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, care a ţinut să puncteze că aceasta este mâncarea pe care le-o oferă senatorilor cei de la Camera Deputaţilor. "Asta

l-a înfuriat, se pare, pe preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, care a ţinut să puncteze că aceasta este mâncarea pe care le-o oferă senatorilor cei de la Camera Deputaţilor. "Asta pentru că ne luptăm să avem un restaurant propriu (...) Deocamdată, mâncăm din Camera Deputaţilor", a spus Văcăroiu. După acest schimb de replici, s-a trecut la ordinea de zi, dar problema a reapărut la sfârşitul şedinţei, când Văcăroiu a expus chinurile la care proprietarul Palatului Parlamentului, Camera Deputaţilor, îi supune pe senatori.
Senatorii, obligaţi să circule cu liftul de marfă
"Se înfundă un WC, durează o săptămână până se desfundă. Senatorii merg cu lifturile de marfă. Nu avem intrarea salariaţilor", a arătat preşedintele Senatului. El a şi-a manifestat îngrijorarea faţă de problema WC-urilor înfundate şi mai târziu. Cel care i-a răspuns, în glumă, a fost deputatul PRM Lucia Bolcaş: "Nu ştiu cât de mult spaţiu vor avea funcţionarii Senatului, dacă o să ia şi restaurantul. E bizar". După câteva discuţii tehnice, în care ambele tabere au convenit că SPP-ul trebuie scos din clădire, Văcăroiu a adus în discuţie un alt aspect: Senatul nu are adresă proprie. "Nu putem avea un Senat al României care nu are adresă proprie, care stă pe adresa Camerei Deputaţilor! Este o nebunie! Nu există aşa ceva în lume", a susţinut preşedintele Senatului. El le-a reproşat deputaţilor că nu au avut un comportament colegial atunci când au avizat negativ un proiect de hotărâre de guvern prin care Senatul devenea stăpân peste o parte din Palatul Parlamentului. "Vorbesc cu doamna Ionescu (n.red. - secretarul general al Camerei) de nu ştiu cât timp. Au acolo două restaurante şi îi spun să ne dea şi nouă unul să-l amenajăm, când vine o delegaţie care mănâncă şi la Camera Deputaţilor, şi la Senat (...) Nu se poate aşa ceva! Trăim în altă lume", a spus Văcăroiu. În acel moment, Bogdan Olteanu a întrerupt înregistrarea şedinţei până când cele două părţi au convenit să numească o comisie care să măsoare cu ruleta spaţiile din Palatul Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite