Senatorii apelează la Dumnezeu să le lumineze mintea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterile privind ordonanţa Gojdu a întins ieri nervii senatorilor la maximum. Timp de mai bine de trei ore s-au purtat discuţii, fie pe procedură, fie dacă trebuie sau nu să fie lăsat să

Dezbaterile privind ordonanţa Gojdu a întins ieri nervii senatorilor la maximum. Timp de mai bine de trei ore s-au purtat discuţii, fie pe procedură, fie dacă trebuie sau nu să fie lăsat să vorbească de la tribuna Senatului mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza.
În cele din urmă, s-a luat decizia ca ordonanţa să fie retrimisă la comisiile juridică şi de cultură. Oficial, senatorii din cele două comisii vor trebui să vadă în ce măsură se poate adăuga la textul unui acord o declaraţie politică. Neoficial însă, reprezentanţii puterii s-au temut de un eventual vot care ar fi dus la respingerea acordului. Prezenţa mitropolitului Ardealului în plenul Senatului a făcut ca mulţi dintre vorbitori să invoce puterea divină. "Blestemul popilor ortodocşi s-ar putea să se prindă. Aveţi grijă să nu-l mâniaţi pe Dumnezeu", le-a transmis liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, celor care s-au opus dorinţei mitropolitului de a vorbi de la tribuna Senatului.
Mitropolitul Adrealului a spus: "Mă simt onorat să fiu alături de aleşii neamului pentru care ne rugăm în fiecare zi, pentru ca Dumnezeu să le lumineze mintea". Votul final pe ordonanţă este programat joia viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite