Senatorii anchetează proiectul "Cathedral Plazza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia senatorială pentru cercetarea abuzurilor l-a invitat, ieri, pe primarul Adriean Videanu (PD) pentru a fi audiat în legătură cu "Cathedral Plazza", proiect care presupune construirea unei

Comisia senatorială pentru cercetarea abuzurilor l-a invitat, ieri, pe primarul Adriean Videanu (PD) pentru a fi audiat în legătură cu "Cathedral Plazza", proiect care presupune construirea unei clădiri imense, de 19 etaje (75 de metri), exact lângă Catedrala Sfântul Iosif. Dar cum primarul era în concediu, la întâlnirea cu senatorii a fost prezent viceprimarul pedist Răzvan Murgeanu, care a trebuit să suporte tirul senatorilor, care au repetat că sunt dezamăgiţi de "impoliteţea" pe care primarul general a comis-o, aceea de a nu fi prezent la audieri. La dezbateri a fost prezent şi Monseniorul Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit romano-catolic de Bucureşti, care le-a explicat senatorilor şi lui Murgeanu că noua clădire periclitează atât siguranţa Catedralei Sfântul Iosif, care ar suferi mari daune în cazul unui cutremur, cât şi desfăşurării slujbelor religioase, care, potrivit monseniorului, se desfăşoară în zgomote de macarale şi pickhammere.
Senatorii au mai criticat şi alte iniţiative de construcţii ale primarului Videanu, referindu-se mai ales la clădirea pe care acesta doreşte să o construiască în Piaţa Revoluţiei. Istoricul Dinu C. Giurescu, prezent la dezbateri, a avertizat că se poate ca, "în maxim 10-15 ani, identitatea oraşului să dispară".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite