Senatul a comemorat ziua Holocaustului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii s-au reunit, astăzi, într-o şedinţă de plen comemorativă dedicată exprimării publice a compasiunii şi respectului în memoria victimelor Holocaustului din România.

UPDATE 13.30 Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a spus, în plenul Senatului, că în urmă cu peste şase decenii, în România şi în Europa a fost comisă o crimă îngrozitoare împotriva evreilor.

"Astăzi rememorăm o crimă îngrozitoare comisă aici, în România, şi în Europa, cu peste şase decenii în urmă. Pentru mine, ca avocat şi evreu, unul dintre cele mai înspăimântătoare aspecte este faptul că această crimă a avut loc în contextul colapsului total al instituţiilor juridice şi al statului de drept", a spus Mark Gitenstein.

UPDATE 13.16 Mai mult de jumătate dintre senatori lipsesc de la şedinţăi, locurile acestora din plenul Senatului fiind ocupate de angajaţi ai Senatului, colaboratori şi invitaţi. Printre absenţi se numără chiar preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Lucrările au debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului.

Comemorarea este organizată de Senatul României, în colaborare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.
Şedinţa are loc, la cererea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", în 10 octombrie, deşi 9 octombrie este ziua dedicată memoriei victimelor Holocaustului.

Institutul a precizat că în 9 octombrie este sărbătoare religioasă mozaică Shima Tora, când nu se pot organiza comemorări.

La şedinţă sunt prezenţi reprezentanţi ai Guvernului de la Bucureşti şi ai Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, dar şi oficiali din Israel şi Statele Unite.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite