Uniforma şcolară, interzisă de Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii nu vor fi obligaţi să poarte uniforme
Elevii nu vor fi obligaţi să poarte uniforme

Senatorii din Comisia de învăţământ au dat, astăzi, raport negativ propunerii legislative privind introducerea uniformei în învăţământul general obligatoriu, liceal şi profesional de stat şi particular.

"Nu dorim rigiditate sau reguli care să însemne presiuni pe personalitatea copiilor. Nu dorim decât să aducem un plus de valoare educaţiei, spiritului civic şi pregătirii de viitori membri ai societăţii", a spus deputatul Marius Gondor, unul dintre cei 70 de parlamentari de la PDL, UDMR şi UNPR iniţiatori ai proiectului legislativ.

La rândul său, Mihail Hărdău, preşedintele Comisie de învăţâmânt a Senatului, a precizat că susţine obligativitatea uniformei în şcoli pentru că "o anumită disciplină se realizează nu prin autoimpunere, ci prin impunere".

Senatorii Comisiei de învăţământ au respins şi o propunere legislativă a deputatului Victor Socaciu care prevedea acces gratuit la muzee al preşcolarilor şi şcolarilor din învăţământul primar. Reprezentanţii Ministerului Culturii au arătat că preşcolarii şi elevii de până la 18 ani beneficiază deja de o serie de reduceri şi gratuităţi reglementate prin lege.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite