Şeful delegaţiei PSD din PE susţine că social-democraţii au vrut să protejeze Congresul PES de “atacurile dezlănţuite ale PDL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful delegaţiei PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, susţine că decizia social-democraţilor de a muta Congresul PES la Bruxelles este "cea mai bună soluţie" şi "o dovadă de maturitate politică", pentru că s-a evitat astfel acoperirea evenimentului de "manipulările PDL".

"Ar fi fost inoportună desfăşurarea Congresului Socialiştilor Europeni în România, în contextul luptei stârnite de PDL, care a acaparat total scena politicii interne în ultima perioadă. PSD nu a dorit ca întreg evenimentul să fie acoperit de manipulările specifice ale PDL, care adesea au fost preluate fără niciun fel de discernământ de către colegii lor din PPE. Având în vedere faptul că un eveniment de o asemenea anvergură nu putea fi amânat, PSD a optat pentru cea mai bună soluţie posibilă: mutarea Congresului la Bruxelles", susţine Cătălin Ivan, într-un comunicat de vineri.

Europarlamentarul social-democrat susţine că PSD a dorit protejarea Congresului şi a dezbaterilor serioase de "atacurile dezlănţuite" ale PDL, adăugând că, dacă Congresul PES s-ar fi desfăşurat în România, liderii europeni ar fi fost nevoiţi să comenteze teme "complet aberante", precum desfiinţarea Curţii Constituţionale, arestarea judecătorilor sau legalitatea procesului de suspendare a preşedintelui, în loc să dezbată problemele esenţiale ale UE.

"Am văzut deja cât de departe pot merge suporterii lui Traian Băsescu cu minciunile şi am văzut disponibilitatea şocantă a celor din PPE de a prelua şi propaga acele minciuni, chiar dacă ele fac mult rău României. Noi, cei din PSD, nu am vrut ca şi familia noastră politică să fie victimă a acestui gen de atacuri gratuite şi nemeritate. (...) Cred că decizia PSD este, mai înainte de toate, o dovadă de maturitate politică", concluzionează Ivan.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a transmis, vineri, o scrisoare liderilor PES în care cere organizarea Congresului din septembrie la Bruxelles, lucru justificat de "inabilitatea" oficialilor de la Bucureşti de a explica în plan extern acţiunile politice privind demiterea lui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite