Comisia de apărare: STS nu a respectat legea la instalarea telefonului pentru Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian David, preşedintele comisiei de apărare din Senat
Cristian David, preşedintele comisiei de apărare din Senat

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) , a încălcat procedura instalând un  în legătură cu sistem de telecomunicaţii speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

UPDATE 15.15 Cristian David a declarat, la finalul şedinţei comisiei de apărare din Senat, în cadrul căreia a fost audiat şi şeful STS, Marcel Opriş, că preşedintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Preşedintele Comisiei de apărare a susţinut că generalul Marcel Opriş şi-a depăşit competenţele.

Cristian David a anunţat că va trimite Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) concluziile comisiei de apărare pe această temă.

UPDATE 14.57 Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea şefului STS, Marcel Opriş, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea şi funcţionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor şi normelor legale.

UPDATE 14.30 Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, a declarat, joi, după audierea în Comisia de apărare a Senatului, că a prezentat toate documentele, hotărâri ale CSAT, care arată că instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Băsescu s-a făcut în mod legal.

Opriş a arătat că membrii Comisiei de apărare vor trebui să-şi spună punctul de vedere, după ce le-a prezentat toate legile care reglementează activitatea STS şi care arată că a acţionat potrivit legilor şi procedurilor.

"Nu noi facem procedurile, noi le aplicăm. Este o mare problemă. Cred că nu prezenţa mea este importantă acum, ci cei care trebuie să decidă dacă eu am acţionat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesantă", a spus şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

"Am convocat azi o şedinţă specială a comisiei la care a fost invitat, pentru audieri, şeful STS, domnul general Marcel Opriş, în vederea lămuririi aspectelor cu privire la legalitatea instalării şi funcţionării sistemului de telecomunicaţii speciale pe care serviciul l-a pus la dispoziţia preşedintelui suspendat Traian Băsescu", a spus David.

El a precizat că membrii comisiei nu s-au reunit în temeiul unor suspiciuni, ci în temeiul respectării întocmai a legalităţii privind funcţionarea acestui serviciu.

Întrebat dacă consideră că nu ar trebui ca Traian Băsescu să beneficieze de această linie din partea STS, Cristian David a arătat că membrii comisiei vor formula o opinie în urma acestei audieri şi a dezbaterilor din comisie.

Despre eventuala înlocuire în funcţie a lui Marcel Opriş, David a precizat că se va proceda pe cale de consecinţă.

"Dacă vom ajunge la concluzia că legea nu a fost respectată, mai mult ca sigur măsurile care se impun vor fi luate", a menţionat preşedintele Comisiei de apărare din Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite