Şeful PSD nu renunţă la mentorul său politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a arătat „dezamăgit“ de condamnarea lui Adrian Năstase, pe a cărui nevinovăţie încă pariază.

Recursul ar putea să fie salvator pentru Adrian Năstase, în opinia şefului social-democraţilor, Victor Ponta, convins că preşedintele Consiliului Naţional al PSD va ataca decizia şi „îşi va putea demonstra nevinovăţia".

„Personal, sunt dezamăgit de acest verdict. Cunosc dosarul şi ştiu cât de multe presiuni politice s-au făcut în construcţia sa. Sunt însă convins că domnul Năstase va face recurs, şi cu acest prilej îşi va putea demonstra nevinovăţia. Până la un verdict definitiv, nu vreau să comentez mai mult. Şi cred că nu este cazul ca noi, politicienii, să comentăm prea mult un verdict înainte ca el să fie definitiv", a comentat Victor Ponta, într-o declaraţie.

Prejudicii nenumărate

Ulterior, şeful PSD a mai spus că nu se impune o discuţie în partid după condamnare şi că nu a calculat ce prejudiciu de imagine aduce sentinţa respectivă. „Nu am calculat. Dar nu l-am pus din nou preşedinte sau prim-ministru. Dacă a fost achitat în procesul «Muzeul Zambaccian» trebuia să îl punem preşedinte în locul lui Băsescu", a mai spus liderul PSD.

La rândul său, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat „dezamăgit şi afectat" de condamnarea lui Adrian Năstase, sperând de asemenea ca acesta să îşi dovedească nevinovăţia.

„Nu este vorba de PSD, Adrian Năstase rămâne la fel în partid. Eu sunt foarte afectat, foarte dezamăgit şi sper din tot sufletul la recurs să îşi dovedească nevinovăţia. Am fost convins că va fi achitat. Adrian Năstase rămâne acelaşi lider politic", a spus secretarul general al PSD.
Şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că sentinţa de condamnare a lui Adrian Năstase este „politică şi nedreaptă", însă nu afectează imaginea PSD. Sârbu a spus că sentinţa Justiţiei în dosarul „Trofeul calităţii" este nedreaptă, în condiţiile în care dosarul respectiv a fost unul politic.
„S-a vrut condamnarea lui Năstase pentru a-l scoate din viaţa politică, dar lucrurile nu vor fi aşa", a adăugat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, citat de Mediafax.

Sârbu: „Partidul este alături de Năstase"

Social-democratul a mai spus că sentinţa nu afectează imaginea PSD, iar partidul va fi alături de Năstase. „Sentinţa nu este definitivă şi mai multe nu putem comenta, pentru că nu avem cum să ştim ce este în capul celor cinci judecători sau ce misiune au primit ei", a mai afirmat fostul ministru al Agriculturii în Guvernul Năstase.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că este convins că şi PSD, şi Adrian Năstase vor lua „deciziile nimerite" după decizia Justiţiei de condamnare a fostului preşedinte al PSD. Antonescu a mai precizat însă că îşi menţine afirmaţia despre necesitatea ca orice politician să facă un pas în spate de pe scena politică dacă are probleme cu Justiţia. „Am spus că în cazul oricui, că e vorba de Năstase, că e vorba de Antonescu sau de Turturică, se impun în anumite situaţii anumite gesturi. Asta am spus şi asta cred în continuare. Atitudinea este acum o problemă a lui Adrian Năstase şi a PSD şi aşteptăm poziţia Domniilor Lor. Nu am nicio cădere să spun PSD ce trebuie să facă, atâta vreme cât ei ştiu ce trebuie să facă", a comentat Antonescu.

"Nu este vorba de PSD, Adrian Năstase rămâne la fel în partid. Eu sunt foarte afectat, foarte dezamăgit, dar sunt convins că va fi achitat.''
Liviu Dragnea secretar general al PSD

"Atitudinea este acum o problemă a lui Năstase şi a PSD şi aşteptăm poziţia domniilor lor. Nu am nicio cădere să spun PSD ce trebuie să facă, ei ştiu ce trebuie să facă!''
Crin Antonescu preşedinte PNL

Solidaritate colegială

Colegii de partid i-au fost mereu aproape lui Năstase, în aşteptarea verdictului. Înainte de a fi făcute publice concluziile în dosarul „Mătuşa Tamara", Ion Iliescu a spus că partidul trebuie să fie solidar cu Năstase, în cazul în care acesta va fi condamnat, aducând aminte de cazul Bivolaru. Convins că eventuala condamnare a lui Năstase nu va dăuna imaginii PSD, Iliescu a declarat, la momentul respectiv, că nu e cazul să i se ceară acestuia autosuspendarea din formaţiune.

Mobilizarea în astfel de situaţii este tipică pentru PSD. În anii guvernării CDR, mai mulţi lideri, în frunte cu aceiaşi Ion Iliescu şi Adrian Năstase, s-au strâns pe treptele Parchetului General pentru a-l sprijini pe fostul deputat Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu peste 2.000 de miliarde de lei vechi. „Uniţi" s-au arătat liderii PSD şi în ziua în care s-a judecat recursul faţă de măsura arestării preventive a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), acuzat de corupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite