Seful statului s-a făcut vedetă matinală de televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţământul românesc, mediocruPrincipala temă pe care a abordat-o Băsescu la Realitatea TV a fost cea a conflictului din învăţământ, şeful statului criticând dur atitudinea liderilor



Învăţământul românesc, mediocru
Principala temă pe care a abordat-o Băsescu la Realitatea TV a fost cea a conflictului din învăţământ, şeful statului criticând dur atitudinea liderilor sindicali. "Este o revoltă pe care o am faţă de modul cum s-au purtat în aceste ultime zile şi chemarea la boicotarea deschiderii anului şcolar. În fond, dânşii vorbesc despre salarii pentru 2007. Mai avem încă trei luni până la sfârşitul anului. Se putea lăsa ziua de începere a anului şcolar liberă de nişte acţiuni care... Chemarea asta la boicotarea începerii anului şcolar mi se pare că i-a ridiculizat şi i-a îndepărtat chiar de elevi", a spus Băsescu. El a susţinut că "în mod cert" se va ajunge ca învăţământul să primească 6% din PIB, iar salariile profesorilor vor creşte, în 2008, cu 60%, faţă de 2004. şeful statului a apreciat însă că învăţământul românesc este, potrivit standardelor internaţionale, mediocru. "Să ieşim din povestea geniala noastră şcoală. Este etichetată ca fiind o şcoală mediocră, iar olimpicii nu reprezintă nivelul şcolii", a afirmat preşedintele României.

Fără milă când se încalcă legea
Preşedintele Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă că destituirile de la SRI, SIE şi de la Parchetul General au avut drept cauză încălcarea legii. Este pentru prima dată când şeful statului face astfel de referiri. "Nu am reţineri când e vorba de schimbări din funcţii când se încalcă legea", a spus Băsescu. EL a sugerat că ministrul liberal Teodor Atanasiu - care a fost suspendat din funcţie - nu va mai reveni la conducerea Apărării, întrucât "la un procuror ştii când intri, nu ştii când ieşi". "Afirmaţia dlui Atanasiu a fost că el s-a apucat să dea cu bâta în acest muşuroi de furnici care este Armata României şi un ministru care dispreţuieşte armata este greu să spere că o va şi conduce", a mai spus Băsescu. El le-a transmis liberalilor că "ar fi timpul" să-şi găsească un candidat la preşedinţie, la alegerile din 2009. "Eu n-am atacat niciodată PNL (…) Eu mi-am exercitat drepturile în ceea ce priveşte relaţia cu instituţiile - şi nu drepturile, ci obligaţiile, ca preşedinte - şi în niciun caz n-am băgat în seamă PNL în vreun fel sau altul, pozitiv sau negativ", a susţinut şeful statului. Traian Băsescu a reluat cu acest prilej criticile la adresa parlamentului, care nu şi-a întrerupt vacanţa, şi nu se "grăbeşte" nici acum, când a început sesiunea, pentru a lua act de demisiile celor doi directori ai serviciilor secrete. "După ce parlamentul va lua notă de schimbarea şefilor de servicii, în cazul în care legislaţia îmi permite, voi face numirile", a promis Băsescu, care a spus, din nou, că, după fuga lui Hayssam, şi-a exprimat neîncrederea în serviciile secrete.

Copiii trebuie lăsaţi să facă năzbâtii
În afară de chestiunile politice şi de cele privind situaţia din învăţământ, Băsescu a vorbit despre fotbal, a spus despre un ziar central că este "toxic", le-a recomandat copiilor să nu-şi îngroape copilăria şi a comentat propriul horoscop. "Trebuie să îţi găseşti timp şi de joacă, şi de mers cu colegii, şi de făcut mici năzbâtii, de... Trebuie să aibă grijă el, dacă nu au grijă părinţii şi profesorul, copilul trebuie să aibă grijă să nu îşi îngroape copilăria", a recomandat preşedintele României. În finalul emisiunii, Băsescu a ascultat cu interes horoscopul său şi şi-a exprimat uimirea că acesta susţine că va căuta calea de mijloc în relaţia cu PNL şi cu Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite