Şeful DNA: Corupţia, la fel de rea ca pe vremea lui Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Financial Times" scrie că România a abandonat reformele ca un copil plictisit de o jucărie veche Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar (foto), consideră că fenomenul corupţiei este la fel

"Financial Times" scrie că România a abandonat reformele ca un copil plictisit de o jucărie veche

Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar (foto), consideră că fenomenul corupţiei este la fel de rău sub actuala guvernare ca în perioada lui Adrian Năstase, se afirmă într-un articol apărut ieri în "Financial Times". Cotidianul britanic relatează despre conflictul dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Tăriceanu, arătând că această dispută a dus la blocarea unor legi considerate "esenţiale" de către oficialii UE, printre aceste legi fiind cea de înfiinţare a ANI. FT mai apreciază că Monica Macovei, care a condus lupta anticorupţie şi a numit procurori dornici să-i urmărească pe oficialii corupţi, şi-a pierdut o bună parte din sprijinul primit de la premierul Tăriceanu şi PNL.

Urmare a acestei situaţii, duşmanii ei din Opoziţie au putut să-i acorde, în Senat, un vot de neîncredere. Potrivit cotidianului britanic, doar decizia Curţii Constituţionale, care a precizat că Monica Macovei nu este obligată să demisioneze, şi sprijinul lui Băsescu au menţinut-o în funcţie. "Dacă ea pleacă, următorul oficial vulnerabil este procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, care, în ultimele 18 luni, a pus sub acuzare un număr impresionant de oficialităţi, inclusiv pe Adrian Năstase", se arată în FT.

"Criticile adresate Monicăi Macovei sunt îndreptate indirect către noi", a susţinut Morar. Acesta este exact genul de situaţie de care se temeau euroscepticii, atunci când UE a decis să primească România. "Ţara a făcut eforturi solide în efortul de a obţine aderarea, dar acum a abandonat această sarcină ca un copil plictisit care-şi aruncă jucăria", scrie "Financial Times".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite