Şefa pensiilor, înlocuitoarea lui Paul Păcuraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Mariana Câmpeanu, are cele mai mari şanse să fie desemnată de premier drept ministru al Muncii, susţin surse din PNL. Şeful Guvernului îl mai are

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Mariana Câmpeanu, are cele mai mari şanse să fie desemnată de premier drept ministru al Muncii, susţin surse din PNL.

Şeful Guvernului îl mai are pe „lista scurtă” pentru acest post, potrivit aceloraşi surse, pe directorul spitalului Caritas, Bogdan Jansen. Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Theodora Bertzi, soţia cântăreţului Ducu Bertzi – considerată şi ea de unii lideri PNL ca fiind potrivită pentru a ocupa fotoliul lui Paul Păcuraru – nu întruneşte sufragiile multora dintre membrii conducerii PNL.

 „Doamna Bertzi nu are nicio tangenţă cu acest minister, ea s-a ocupat de problema protecţiei copiilor”, a declarat un lider liberal. Theodora Bertzi ne-a declarat că nu a fost contactată de primul ministru şi că nu i s-a propus să preia portofoliul Muncii. „Nu vreau să comentez pe această temă, prefer să aştept decizia premierului şi a partidului”, a spus secretarul de stat.

Mariana Câmpeanu are sprijinul majorităţii componenţilor Biroului Politic Central al PNL, fiind văzută ca un tehnocrat.

Activitatea desfăşurată la conducerea Casei Naţionale de Pensii este principalul său atu, mai ales în contextul în care guvernul a operat o majorare semnificativă a pensiilor. Şi fostul ministru Paul Păcuraru a recunoscut pentru Mediafax, că Mariana Câmpeanu va fi, cel mai probabil, înlocuitorul său.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite