UPDATE Şefa Secretariatului General al Guvernului, demisă de Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu
Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu

Premierul a anunţat la finalul şedinţei de Guvern că Daniela Andreescu a fost revocată de la conducerea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

UPDATE 17.10 Şeful Guvernului a susţinut că a hotărât revocarea din funcţie a lui Andreescu pe baza unei "decizii administrative suverane", fără să primească vreo informare din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

16.30 Premierul Emil Boc ar fi convocat-o în biroul său pe Daniela Andreescu, la finalul şedinţei de Guvern, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, discuţia fiind tensionată. Reacţia premierului ar fi venit după ce Guvernul ar fi fost informat oficial de ANI că există conflict de interese în cazul şefei SGG.

Anterior, surse guvernamentale declaraseră că premierul ia în calcul posibilitatea de a o demite. Pe de altă parte, aceleaşi voci au susţinut că Andreescu ar putea chiar să demisioneze, în urma acuzaţiilor care i se aduc privind cedarea unor imobile RA-APPS membrilor familiei sale.

Deşi premierul Emil Boc a declarat, recent, că va lua o decizie în cazul şefei SGG, în urma unor verificări ale Agenţiei Naţionale de Integritate, presiunile chiar din interiorul PDL l-au determinat pe premier să analizeze mai repede cazul.

Recent,  atât europarlamentarul Cristian Preda, cât şi senatorul Iulian Urban au criticat-o vehement pe Andreescu, susţinând că se impune demiterea imediată a acesteia.

"Cred că Daniela Andreescu nu e singurul membru al PDL care poate asuma şefia Secretariatului General al Guvernului. Aroganţa răspunsurilor formulate de D. Andreescu la întrebările care i-au fost adresate este intolerabilă", scrie Cristian  Preda pe blogul său. El preciează că nu este vorba doar despre o problemă legală, ci şi despre "o problemă de etică publică".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite