Ponta despre accidentul din Franţa: 12 persoane sunt în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta i-a convocat, duminică, de la ora 17, într-o şedinţă de urgenţă pe o parte din membrii cabinetului său, ca urmare a accidentului din Franţa, în care 40 de persoane au fost rănite.

UPDATE. 17. 44 Potrivit lui Victor Ponta, în autocarul implicat în accident nu se aflau numai copii, aşa cum se anunţase iniţial, ci erau părinţi însoţiţi de copii. Cele mai multe persoane sunt din Suceava.

Ministerul de externe a pus la dispoziţie rudelor persoanelor din autocar două linii telefonice: 0730.717.970 şi 021.431.15.98.

UPDATE. 17.41:  Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul şedinţei de urgenţă de la Guvern, că în urma tragicului accident o persoană a decedat, 12 persoane sunt internate în spital în stare gravă, iar 7 persoane nu au necesitat îngrijiri medicale. Victimele sunt internate în şase spitale situate în apropiere de locul accidentului.

La şedinţă vor fi prezenţi ministrul de Interne Mircea Duşa, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, precum şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Un autocar care transporta cetăţeni români s-a răsturnat duminică dimineaţă pe o autostradă din sud-estul Franţei, aproximativ 40 de persoane fiind rănite, conform site-ului cotidianului Var-Matin şi AFP.

"Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operaţional Naţional din Paris care ţine legătura cu autorităţile de la faţa locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniţi grav şi 20 de persoane rănite uşor", menţionează MAE în precizarea remisă MEDIAFAX, în care nu se face referire la persoane decedate

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite