Secretarul Camerei Deputaţilor: O decizie privind indemnizaţia lui Boldea poate fi luată după ce instanţa se pronunţă definitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va lua o decizie privind indemnizaţia pentru perioada martie-septembrie 2012 a fostului deputat Mihail Boldea după ce instanţa va da o hotărâre finală în cazul său, a precizat, luni, secretarul Camerei Georgian Pop.

"Indemnizaţia fostului deputat Mihail Boldea, pentru perioada martie-septembrie 2012, a fost depusă într-un cont al Camerei Deputaţilor, iar după de instanţa dă decizia finală în privinţa lui Boldea Biroul Permanent va decide asupra destinaţiei acestor bani", a spus Georgian Pop.

El a răspuns solicitării lui Boldea făcută în data de 26 septembrie de a i se comunica modul în care poate intra în posesia indemnizaţiei aferente lunilor martie-septambrie 2012. Boldea a precizat, în cerere, că mandatul său de deputat a încetat la 25 septembrie, când demisia sa a fost citită în plenul Camerei.

"Solicit ca răspunsul să îmi fie comunicat în scris la Arestul IPJ Galaţi", se arată în solicitarea adresată de Boldea Camerei.

"Este o chestiune extrem de delicată. În momentul de faţă, indemnizaţia, conform legii, nu i-o poate lua nimeni domnului Boldea, este într-un cont special. Este soluţia dată de serviciile tehnice ale Camerei. O decizie finală va putea fi luată însă abia după ce instanţa se pronunţă definitiv, pentru că nu ştim în momentul de faţă dacă perioada de arest va face parte din perioada stabilită de judecători pentru executarea pedepsei sau nu. Lucrurile astea trebuie să se stabilească şi după ce se pronunţă instanţa o să fie din nou o decizie a Biroului Permanent şi atunci vom vedea ce se face cu banii", a explicat Georgian Pop, după şedinţa Biroului Permanent.

El a mai spus că, pe viitor, pentru a se evita astfel de cazuri, trebuie modificat Regulamentul Camerei, în sensul ca, în momentul în care un parlamentar a intrat în arest, să se activeze starea de incompatibilitate şi fiind incompatibil, suspendarea din funcţie ar intra în demisie şi atunci nu s-ar mai pune problema de plată.

Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro, transmite Mediafax. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit procurorilor, inculpaţii au acţionat sub coordonarea liderului grupării, Mihail Boldea.

Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie. Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanţa supremă, iar succesiv măsura i-a fost prelungită.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 25 septembrie, proiectul de hotărâre prin care se constată încetarea calităţii de deputat a lui Mihail Boldea şi declară vacant locul de deputat în colegiul 9, Galaţi. Hotărârea a fost adoptată urmare a demisiei lui Boldea din Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite