Se clatină imperiul poştal al Robertei Anastase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica, a denunţat ieri afacerile oamenilor Robertei Anastase cu Poşta Română. Fostul şef al Poştei e acuzat că i-ar fi oferit mamei sale un contract de 90.000 de euro.

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica (52 de ani), a ţinut ieri o conferinţă de presă despre dezastrul de la Compania Naţională Poşta Română (CNP). „Cuplul Boc-Anastase mai avea puţin şi băga Poşta Română în faliment, o societate cu peste 35.000 de angajaţi şi o vechime de 120 de ani. În intervalul 2008-2010, Poşta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, la care se adaugă o amendă aplicată de Consiliul Concurenţei, de peste 100 de milioane de lei, plus o serie de obligaţii de plată către diverşi furnizori şi bugete ale statului de peste 400 de milioane de lei", a spus Nica.

Ministrul a mai precizat că CN Poşta Română ar fi intrat în faliment începând cu 13 iunie, dacă lucrurile ar fi continuat sub conducerea fostului preşedinte al instituţiei, Daniel Neagoe (45 de ani).

Nica acuză un contract de familie

De altfel, Nica l-a şi dat exemplu pe Neagoe ca fiind unul dintre oamenii Robertei Anastase (36 de ani), şi care ar fi încredinţat contracte fără licitaţie unei firme din oraşul natal, Breaza, care ar avea sediul la adresa mamei sale.

„Fostul director general al Poştei Daniel Neagoe a fost unul dintre protejaţii Robertei Anastase. Aproximativ 80-90.000 euro au costat «contractele-cadou» atribuite fără licitaţie de fostul director general al Poştei societăţii Mefisto Com SRL din oraşul său de baştină, Breaza, pentru a presta pentru operator servicii din domeniul construcţiilor.

Firma are sediul la adresa domiciliului mamei lui Neagoe", a declarat, ieri, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica. Ministrul a spus că ultima plată către Mefisto Com SRL s-a făcut în aprilie, la finalul mandatului fostului şef al Poştei Române.

„Numai aberaţii, numai minciuni!"

Administratorul firmei Mefisto Com, Constantin Rusu, neagă afirmaţiile lui Dan Nica. Acesta spune că se gândeşte să-i dea în judecată pe cei care au spus aceste lucruri despre firma sa.

„Sediul meu nu este în casa mamei domnului Neagoe şi nu a fost niciodată, sunt lucruri care se pot verifica. Am, într-adevăr, un punct de lucru, un atelier, pe aceeaşi stradă pe care locuieşte mama domnului Neagoe, dar e altă adresă, eu am acces din cu totul altă stradă. Îi voi da în judecată pentru calomnie. Numai aberaţii, numai minciuni!", a declarat Constantin Rusu, pentru „Adevărul".

Acesta povesteşte şi cum a ajuns el să lucreze cu Poşta Română. „Acum doi ani am depus o cerere la Ploieşti la Departamentul imobiliare al Poştei Române, în care am scris ce ştie să facă societatea mea: asta, asta şi asta. Apoi am primit o înştiinţare pentru o licitaţie, m-am prezentat şi am câştigat la Oficiul Poştal 12. Am făcut o treabă destul de bună se pare şi mi-au mai dat nişte lucrări pe care le-am făcut cu suplimentări, lucrări neprevăzute în deviz. Pe deviz erau lucrări ce nu trebuiau să fie făcute, dar pentru că s-au plătit, am făcut alte lucrări în plus ce nu erau pe deviz. S-au compensat. Nu am ieşit în pierdere. În total au fost şase lucrări, cam 180.000 de lei (45.000 de euro)", a mai spus Rusu.

„Poşta Română e a Prahovei"

La scurt timp după ce Roberta Anastase (36 de ani) a devenit preşedinte al Camerei Deputaţilor (decembrie 2008), la nivelul Ministerului Comunicaţiilor s-a înţeles că Poşta Română „este a Prahovei".

Cu alte cuvinte, se află sub controlul Robertei Anastase, deputat de Prahova. Directorul CN Poşta Română, Daniel Neagoe (45 de ani), a fost adus de la Ploieşti. El este şi coleg de partid cu şefa Camerei Deputaţilor şi a fost consilier judeţean.

Cifrele colapsului

Potrivit datelor prezentate de Nica, obligaţiile de plată cu risc mare ale operatorului poştal însumează 394,7 milioane de lei (89 de milioane de euro). Acestora li se adaugă, alte 147,3 milioane de lei (33 de milioane de euro) ca obligaţii de plată către furnizori. Poşta Română încasează lunar 105 milioane de lei (23,6 milioane de euro).

Confuzie la televizor

Televiziunile România TV şi Antena 3 au încurcat informaţiile din conferinţa ministrului Dan Nica şi au anunţat, ca „breaking news", că mama Robertei Anastase ar fi avut contracte cu CN Poşta Română în valoare de 90.000 de euro.

Or, informaţia prezentată de ministrul Dan Nica este că preşedintele Poştei Române, Daniel Neagoe, i-ar fi încredinţat mamei sale un astfel de contract. Anastase a dezminţit, declarând că mama sa este pensionară şi că nu este acţionară în nicio firmă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite