Se-ngroaşă cearta-n PNŢCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian  Pavelescu îşi acuză adversarii de „abuzuri“
Aurelian Pavelescu îşi acuză adversarii de „abuzuri“

Cele două „aripi“ din PNŢCD, conduse de Victor Ciorbea şi de Aurelian Pavelescu, îşi continuă cearta care durează de câţiva ani, în ciuda numeroaselor încercări de reconciliere şi a intervenţiei preşedinteleui Traian Băsescu.

Ultima tentativă de „apropiere" s-a consumat sâmbătă, când tabăra condusă de Victor Ciorbea a convocat, la sediul Asociaţiei „21 Decembrie 1989", o şedinţă a Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al PNŢCD, ale cărui lucrări au fost conduse de Gheorghe Ciuhandu şi la care a fost invitat şi „adversarul" Aurelian Pavelescu. „Mizeria care s-a întâmplat din nou sâmbătă a fost pentru ca Ciorbea să se afirme iar preşedinte, deşi eu sunt oficial şeful partidului, la mine este ştampila, eu răspund în faţa Autorităţii Electorale Permanente, când vine în control", a declarat Pavelescu pentru „Adevărul".

Potrivit acestuia, reuniunea convocată sâmbătă de Ciorbea a fost „nestatutară şi ridicolă", în condiţiile în care „partidul nu e o sectă" condusă de oamenii fostului premier. Pavelescu a spus că a propus în şedinţă o formulă de reconciliere, care să fie aplicată de la baza partidului, prin desfiinţarea organizaţiilor paralele. Propunerea sa nu a fost însă pusă în dezbatere de Gheorghe Ciuhandu, care conducea lucrările.

Ciorbea, „victimă politică"

Pavelescu şi susţinătorul său, Vasile Lupu, au pus comportamentul „abuziv" al lui Ciorbea pe seama unei rezoluţii a DNA, care îl incriminează pentru delapidarea patrimoniului Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR). „Vrea să pozeze în victimă politică", a "tradus" Vasile Lupu. În urma întâlnirii convocate sâmbătă de Ciorbea, PNŢCD şi Asociaţia „21 decembrie 1989" s-au asociat în „Alianţa Calea Dreaptă". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite