Scrutinul inainte de termen va fi organizat daca nu se reuseste inlocuirea presedintilor Camerelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Convocarea alegerilor anticipate ramane singura solutie daca actuala putere nu va reusi sa-i schimbe din functii pe presedintii celor doua Camere ale parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Adrian

Convocarea alegerilor anticipate ramane singura solutie daca actuala putere nu va reusi sa-i schimbe din functii pe presedintii celor doua Camere ale parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, au hotarat, ieri, liderii liberali si democrati, dupa ce au intors subiectul pe toate fetele, timp de cateva ore, in sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei.
Cu toate acestea, liberalii si democratii au convenit sa renunte temporar sa mai vorbeasca in public pe tema organizarii unui nou tur de scrutin. Parerile au fost impartite, unii liberali insistand pentru clasarea definitiva a ideii de anticipate, pe motiv ca astfel s-ar indeparta starea de confuzie din perceptia electoratului. Senatorul PD Radu Berceanu a spus, potrivit unor surse din conducerea coalitiei, ca nu ar fi oportun sa se anunte public ca subiectul anticipatelor este incheiat, pe motiv ca in acest fel ar disparea presiunea asupra PSD si PC. Majoritatea membrilor PD si PNL a fost insa de parere ca intoarcerea la popor este inevitabila in cazul in care Alianta va fi nevoita sa guverneze pana in 2008 cu un parlament condus de doi lideri ai opozitiei. ,N-are nici un rost sa ne muscam mainile timp de patru ani cu presedinti ai Camerelor de la PSD", a argumentat un lider liberal. Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, ieri, dupa sedinta CNC, ca Alianta considera ca problema alegerilor anticipate este una incheiata, dar in acelasi timp, in situatia in care se vor ivi cazuri deosebite, isi rezerva dreptul de a decide cele mai potrivite masuri. Saptamana trecuta, la numai cateva zile dupa ce presedintele Traian Basescu spunea ca organizarea unui nou tur de scrutin nu mai este posibila pana la 1 ianuarie 2007, deputatul PNL Cornel Stirbet anunta ca va propune conducerii liberale sa sustina declansarea anticipatelor daca puterea nu va reusi sa-i schimbe din functii pe Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu.
Octombrie - termenul-limita pentru debarcarea lui Nastase si Vacaroiu
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN), ca a fost fixat sfarsitul lunii octombrie ca orizont de timp pentru schimbarea celor doi presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului. In cazul in care nu va fi posibil acest lucru, ,Alianta va avea un punct de vedere public legat de aceasta problema", a spus Videanu, adaugand ca acest punct de vedere il reprezinta si alegerile anticipate. El a precizat insa ca spera ca articolul din regulament legat de revocarea presedintilor Camerelor legislative sa fie votat in aceasta saptamana.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite