CE: Scrisoarea trimisă de Ponta luni seara va modifica raportul pe justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul pe justiţie al Comisiei Europene, care urmează să fie publicat astăzi în mod oficial, a suferit câteva modificări, după ce luni seara Ponta a trimis CE o scrisoare prin care se angaja să respecte Curtea Constituţională, prevederile legate de ordonanţele de urgenţă şi participarea la referendum, susţine purtătorul de cuvânt al executivului european, Mark Gray.

"Scrisoarea primită și angajamentele în scris ale guvernului român reprezintă un pas important", a spus Mark Gray, purtătorul de cuvânt al executivului european. "În această scrisoare, premierul Victor Ponta spune clar că România este hotărâtă să pună în practică cele 11 preocupări ale președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Sunt angajamente luate în scris, nu doar verbal. Vom lua în considerare aceste angajamente şi vom avea grijă ca ele să se regăsească în raportul final pe justiţie de mâine (n.r. - astăzi)", a declarat Gray pentru Radio România.

Făcând referire la variantele raportului care au apărut în presă, Gray a afirmat: "Toate zvonurile sau aşa-zile drafturi care circulă prin presă sunt acum irelevante. Raportul se află acum în lucru, tocmai pentru a lua în considerare aceste angajamente".

Acesta a mai spus că scrisoarea lui Ponta este un pas important, de bun augur, prin care premierul s-a angajat să revoce ordonanţele de urgenţă referitoare la legea referendumului şi la Curtea Constituţională. "Acestea erau două dintre cele mai importante lucruri pentru care ne-am exprimat îngrijorarea", a adăugat Gray.

Gray a ţinut să menţioneze că raportul va reflecta nu doar ce s-a întâmplat în ultima perioadă în România, ci în ultimii cinci ani. "Comisia analizează în detaliu, luând în considerare nu numai evoluțiile din ultimele trei săptămâni, ci ultimii cinci ai situației justiției din România. Cred că aceasta este, de fapt, perioada de timp evaluată de raport, și pe baza ei Comisia va judeca situația", a mai declarat Gray.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite