Schismă la vârful Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puterea şi Opoziţia rup în două Biroul permanent, convocând fiecare câte o şedinţă a conducerii Camerei Deputaţilor. PSD şi PNL ameninţă că vor respinge proiectul de buget al forului legislativ pe 2011 şi vor reanaliza Regulamentul de funcţionare.

Războiul declanşat de liberali şi social-democraţi împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a ajuns într-un stadiu fără precedent: scindarea Biroului permanent în două, unul al Opoziţiei şi unul al Puterii. ­Folosindu-se de o prevedere a Regulamentului care spune că Biroul se reuneşte la cererea preşedintelui Camerei sau a cel puţin patru dintre membrii săi, parlamentari PNL şi PSD au convocat pentru azi, la ora 9.30, o şedinţă a conducerii deputaţilor. Tot azi, la distanţă de o jumătate de oră, tabăra Puterii are propria reuniune, stabilită de Roberta Anastase.
„Urmează ca Secretariatul General să ne repartizeze o sală şi este posibil să fie chiar sala Biroului permanent", a declarat pentru „Adevărul" chestorul Camerei Deputaţilor, Nicolae Bănicioiu.

PDL încearcă să dezamorseze scandalul

Biroul permanent al Opoziţiei va analiza ordinea de zi, programul de lucru şi unele „abuzuri" pe care le-a comis majoritatea PDL-UDMR-­UNPR, printre care modificarea Regulamentului de funcţionare a forului legislativ.

Liberalul Dan Motreanu, chestor al Camerei Deputaţilor, susţine că va propune în cadrul şedinţei, ca Biroul permanent să respingă bugetul instituţiei pe anul viitor, din cauza cheltuielilor exagerate. Una dintre principalele prevederi ale proiectului elaborat de Secretariatul General se referă la achiziţionarea a 333 de autoturisme în valoare de şapte milioane de euro.

Potrivit unor surse din PDL, democrat-liberalii caută soluţii de a dejuca planurile Opoziţiei. „De ce să ţinem două şedinţe separate şi să le dăm lor o sală? Este absurd. Nu o să le dăm nicio sală. Să ne dea afară. Să vină la şedinţa stabilită deja de Roberta Anastase acum o săptămână", afirmau parlamentari PDL.

Democrat-liberalii sunt hotărâţi să promoveze bugetul în varianta iniţială. „Este nevoie de schimbarea parcului de maşini, Opoziţia recurge la populism. După ce o să cumpărăm maşinile ce o sa facă? Nu o să meargă cu ele?", a comentat un deputat PDL. PSD şi PNL au şapte din cele 13 locuri din Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite